• Etappe 8 Casacade Locks Timberline lodge

16–20 de ago., Estados Unidos ⋅ ☀️ 19 °C

Dag 50 Watervallen
    20 km – Kampplaats: Indian Mountain

Om 6 uur ’s ochtends worden we wakker met het eerste licht. Na slechts drie kilometer stoten we meteen op het hoogtepunt van de dag: Tunnel Falls, een indrukwekkende waterval waar het pad achterlangs door een tunnel gaat. Magisch om erdoorheen te wandelen! Daarna klimmen we heel wat hoogtemeters, en hoewel de benen moe zijn, worden we beloond met een prachtige kampeerplek. Het avondeten blijft simpel: gevriesdroogde maaltijd met M&M’s als dessert – kleine traktaties maken een groot verschil.

Dag 51 Na regen komt zonneschijn
    26 km – Kampplaats: Mount Hood Wilderness

Gelukkig hadden we gisteren toch besloten de buitentent op te zetten, want vannacht trok de wind flink aan en hebben we weinig geslapen. Bij het openen van de tent zien we mist – en een nieuwsgierig hert. Alles is nat, dus in regenoutfit vertrekken we om 7 uur. De hele voormiddag wandelen we door mistige bossen, tot het na de lunch plots openbreekt. Daar verschijnt Mount Hood in volle glorie! Terwijl de tent ligt te drogen, genieten we van het uitzicht. De middag brengt nog een stevige klim naar onze kampplaats, midden in de Mount Hood Wilderness.

Dag 52 Mount Everest
    24 km – Kampplaats boven Timberline Lodge (Mount Hood)

Vandaag voelde het alsof we de Mount Everest beklommen: 1300 meter stijgen en 800 meter dalen. Al om 7 uur dalen we door een donker bos – geen pretje met een pijnlijke knie. Daarna volgt de eerste rivieroversteek over een boomstam, en vervolgens begint de eindeloze klim. Gelukkig nemen we een alternatieve route langs Ramona Falls, een sprookjesachtige plek. Nog een rivier doorwaden en plots staat Mount Hood vlak voor ons, indrukwekkend groot. Het aantal dagwandelaars neemt toe en al snel zien we de skiliften: Timberline Lodge is in zicht. Rond 16 uur bereiken we het hotel. Een overnachting van 300 dollar laten we schieten, maar een gigantische 18-inch pizza kan er wel af. Daarna zoeken we met een tiental andere hikers een kampeerplek net boven de lodge. Hoewel het s nachts afkoeld naar 6 graden omdat we bijna op 1900 meter hoogte slapen, zetten enkel onze binnentent zodat we naar de sterren kunnen kijken.
    Leia mais