• Etappe 12 Medford -Oregon coast

Sep 9–12 in the United States ⋅ 🌧 19 °C

Dag 72 – Van regen naar zonneschijn

De luchtkwaliteit op de PCT blijft bar slecht door de bosbranden, en ook verderop woeden uitgestrekte brandhaarden. Voor de komende dagen voorspellen ze regen en onweer – met vooral bliksem als gevaar voor nieuwe branden. Tijd dus voor een uitstapje naar de kust van Oregon!
    We nemen onze allereerste Uber naar de luchthaven, pikken daar een huurwagen op en zetten koers richting oceaan. De rit van drie uur voert ons door de bergen in stromende regen, maar hoe dichter bij de kust, hoe meer de hemel openbreekt. Onderweg spotten we nog een kudde elken (gigantische herten).
    Op de Eel Creek Campground vullen we eerst onze magen met restjes trailfood en trekken daarna meteen onze wandelschoenen aan voor de John Dellenback Dunes – de langste duinwandeling langs de Oregon Coast. Door het losse zand ploeteren we tot aan een immens leeg strand: Zeeland maal tien. Terug op de camping wordt het snel donker en kruipen we in de tent. Het zeeklimaat laat zich voelen: alles voelt meteen klam en vochtig.

Dag 73 – Roadtrip langs de Oregonkust

We worden vroeg gewekt door het verkeer op Highway 101 – precies de weg die we vandaag volgen tot in Brookings. De hele dag slingeren we langs spectaculaire uitkijkpunten met grillige rotsen en donderende golven. Bij sommige viewpoints horen we zeeleeuwen brullen, maar ze zitten net te ver voor een foto.
    Tegen de avond komen we aan op Harris Beach State Park. Snel de nog steeds natte tent opzetten en hup naar het strand. Het is bijna laag tij, ideaal om zeeanemonen en zeesterren te spotten in de getijdepoelen.

Dag 74 – Je hebt grote bomen en grote bomen

Na een welgekomen douche op de camping trekken we naar Redwood National Park. De reuzen hier kunnen tot 2000 jaar oud worden en zijn zo breed en hoog dat ze niet te bevatten zijn. Het park bestaat uit verschillende secties; vandaag kiezen we voor Prairie Creek.
    Via de Newton B. Drury Scenic Parkway rij je meteen een kathedraal van bomen en varens binnen. Wandelen hoeft nauwelijks om onder de indruk te raken. Toch stappen we ook de beroemde Fern Canyon in – bekend van een scène uit Jurassic Park. De aanrijroute is al een avontuur op zich: een halfuur over een bochtige onverharde weg en driemaal door een riviertje ploeteren. De wandeling zelf is kort maar adembenemend. Op het strand graast een eenzame elk. Op de terugweg doet de “Elk Meadow Picnic Area” zijn naam eer aan: een hele kudde staat rustig te grazen.
    We slapen vannacht tussen de reuzen op de Elk Prairie Campground.

Dag 75 – Terug naar start

’s Nachts horen we onze buurman luid snurken door onze oordopjes heen. ’s Morgens pakken we de natte tent gewoon in de auto en rijden verder naar het Jedediah Smith Redwoods State Park, een ander deel van het nationale park. De weg erheen is opnieuw een plaatje en een tikkeltje avontuurlijk.
    We maken een korte wandeling door de “Grove of the Titans”. De redwoods zijn onmogelijk te beschrijven en zelfs op foto niet te vatten: zo indrukwekkend dat ze haast onecht lijken. Na dit laatste bezoek rijden we terug naar Medford voor een nachtje hotel, met onderweg een tussenstop op een parking om onze tent eindelijk te laten drogen.