- Geziyi göster
- Yapılacaklar listesine ekleYapılacaklar listesinden çıkar
- Paylaş
- 16 Temmuz 2019 Salı 18:00 UTC
- 🌙 17 °C
- Yükseklik: 565 m
BotsvanaBobonong22°10’27” S 28°56’30” E
Slapen met leeuwen

We hadden begrepen dat de leeuwen 's nachts het tentenkamp binnensluipen, maar ook dat de tenten ons zouden beschermen als omheining. Ze zouden nooit binnenkomen, omdat ze de tent respecteren en liever een ander dier eten dan de moeite te doen om deze tent open te scheuren en mensen te achterna te gaan. Dit gaf ons een veilig(er) gevoel, maar we vroegen ons af hoe het zit met onze paarden. Hoe slapen deze ’s nachts?
Vergelijkbaar met onze tenten, slapen paarden 's nachts in een afgesloten stal met hoge omheining en gesloten poorten. Twee personeelsleden slapen in de stallen om de paarden te bewaken en te voorkomen dat ze in paniek raken als er een leeuw in de buurt is. Blijkbaar voelen alle paarden zich veilig in de stal, maar “op hun gemak” kan je het niet noemen want ze worden blijkbaar erg nerveus als ze ruiken dat er een leeuw of een ander roofdier in de buurt is.
Na de eerste nachtelijke ervaring met de brullende leeuwen rond onze tent, hoorden we dat onze tent (nummer 4) blijkbaar de meest "drukke" plek was voor leeuwen om rond te dwalen. Onze tent dieper lag dieper in de struiken en was het dichtst bij de rivierbank. Toen we wakker werden, konden we het niet laten om even rond onze tent te snuisteren naar sporen en inderdaad we zagen grote leeuwenpoten. We zagen zelfs kleinere poten van een luipaard, het leek op hondenpoten. Zo eng, maar tegelijkertijd ongelofelijk spannend !
Tip: 's Nachts kan het erg koud worden (10-12 graden), dus je kunt je beter ook warm aankleden. Botswana is iets warmer dan Zuid-Afrika, maar nog steeds behoorlijk koud. Net als in de Zuid-Afrikaanse loge, kregen we elke avond een 'bush baby' of een warme waterkruik voor in ons bed ons warm te houden. Je kan niet geloven hoe blij we waren om elke dag die verse, warme “bush baby” te krijgen. Heb je zelf warme waterkruiken bij je thuis, aarzel niet om ze mee te nemen want je zal er geen spijt van hebben.Okumaya devam et