• Dag 8 - Ochtendrit met sprongen

19 Julai 2019, Botswana ⋅ ☀️ 9 °C

Weer een prachtige dag in Botswana! Terug op het paard om 07.00 uur na ons heerlijke ontbijt, tijd voor nieuw avontuur. Vandaag zouden we een langere ochtendrit maken, omdat we 's middags een wandelsafari zouden doen. Hier gaan we dan weer !

Voor onze ochtendrit nam Mpho ons mee naar een “eventing” gebied met natuurlijke obstakels zoals bomen en struiken. Alle ruiters die wat sprongen wilden wagen, konden Mpho volgen. Degenen die niet wouden, konden bij Mmushi blijven. Mijn zus nam een aantal sprongen, maar zelf ben ik dressuurruiter dus geniet niet van het springen en zag dit als een ideale opportuniteit om foto’s te nemen voor de groep. Jasmine haar witte paard was vroeger een springpaard, dus het paard was erg opgewonden om te springen. Heerlijk om te zien!

We eindigden de rit met een wandeling op een menselijk gemaakte dam van zand en aarde. Deze dam is gemaakt om te voorkomen dat het volledige gebied volledig met water overstroomt en zich beperkt tot bepaalde gebieden, waardoor bekkens ontstaan. We zagen zelfs een enorm slakkenhuis dat de aanwezigheid van continu water in dit gebied bewees. Het was zo groot als mijn hand, ongezien! Ik vroeg Mpho of ik het slakkenhuisje kon houden, maar in Botswana luidt het gezegde: "Je voetafdrukken in het zand zullen de enige overblijfselen zijn". Dus ik legde het slakkenhuisje terug en nam een laatste goede foto ter herinnering. Terug naar het kamp nu voor de lunch, mmm!
    Baca lagi