Norway
Hoveodden

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day22

   Dag 22: Hove

   September 4 in Norway ⋅ ⛅ 14 °C

   Na een dag niks doen gingen we vandaag mountainbiken op elektrische mountainbikes. We hadden wel ervaring op gewone mountainbikes en ook ervaring op een elektrische crossmotor, nu dus iets dat er een beetje tussenin ligt.

   In de vroege ochtend hoorden we de regen al kletteren op het dak. Ohja, het zou gaan regenen deze ochtend, dat waren we even vergeten. Wij moesten rond 9:30 uur bij het activiteitencentrum staan waar we konden meerijden en rond 10:00 uur zouden we gaan beginnen aan de tocht. Het leek steeds harder te gaan regenen en rond 10:00 uur kwam het met bakken uit de hemel. We hadden wel beide een regenjas maar Wesley had alleen een korte broek en zijn Crocs sandalen. Vooral dat laatste was nog wel een vraagteken. De gids keek ons ook verwonderd aan dat dat de schoenen waren waarop Wesley ging fietsen. Eigenwijs als hij was hoefden er geen andere schoenen geregeld te worden.

   Het parcour bleek totaal anders dan wat wij gewend waren met onze eigen mountainbikes. Waar in Nederland de meeste parcouren gericht zijn op snelheid was het hier één en al techniek. Veel boomstronken, keien en rotsen, zowel omhoog als naar beneden.Smalle houten bruggetjes maar ook wel singletracks met een goede flow. De gids maakte het steeds wat lastiger. Soms moesten we afstappen, vaak doordat ons achterwiel dan weggleed op een boomstronk. Deze waren erg glad door de regen die nog steeds naar beneden kwam. Ongeveer twee uur later hadden we allebei veel bijgeleerd en ging het best goed. Afdalingen over grote keien met veel ongelijkheden waren geen probleem meer. Omhoog op een technisch stukje bleef wel lastig, net als hele korte bochten maken.

   We hebben het erg naar ons zin gehad en de sandalen van Wesley werkten prima. Qua veiligheid is het natuurlijk niet aan te raden maar met de grip op de pedalen was niks mis. Daarna begon de terugreis met de bus want we konden niet teruggebracht worden.
   Op zondag rijden er schijnbaar niet zoveel bussen want we moesten uiteindelijk een uur wachten. Maar tegen 15:00 uur waren we weer terug bij het huisje. Douchen, eten en verder uitrusten en voorbereiden voor de tocht van morgen.

   We hebben een aantal opties voor morgen, elke 10km is er een camping en wellicht komen we zelf nog een leuk plekje tegen.
   Read more

   Traveler

   wat jammer van de rege☔️😛

   9/5/22Reply
    
  • Day20

   Dag 20: Risør - Hove

   September 2 in Norway ⋅ ⛅ 15 °C

   De lange tocht gisteren had Wesley geen goed gedaan. Deze ochtend voelde hij zich nog steeds compleet gesloopt. Christel had gelukkig wat meer energie en heeft zo in haar eentje alle spullen opgeruimd en ingepakt. Rond 11:00 uur waren we klaar om te vertrekken in de hoop dat, wanneer we eenmaal onderweg waren, het lichaam wat minder slecht ging aanvoelen.

   Wat vervelend is, is dat een camping soms lager ligt dan de weg en de eerste meters dan direct steil omhoog gaan. Dat was nu ook het geval. Deze steile meters kwamen duidelijk te vroeg want we kropen omhoog zo langzaam ging het. Toen we weer bij de weg waren konden we even op adem komen en toch echt gaan beginnen.

   We wilden richting Arendal. Maar dat was nog minstens 42km ver, gerekend over de kortste route. Op 18km zouden we langs een soort bed & breakfast komen. Een potentiële camping nabij Arendal lag op ongeveer 46km. Veel andere opties waren er niet zo leek het. We konden nog wel kiezen voor een minder saaie route qua omgeving maar dan was je na 36km bij datzelfde bed & breakfast. Dat schiet ook niet echt op. Dus we vertrokken maar gewoon. Wesley had er weinig vertrouwen in om weer een lange afstand te doen want alles deed zeer.

   De eerste paar kilometer ging het nog moeizaam maar daarna voelde het allemaal wel weer oké aan. Het tempo lag wel wat lager dan de voorgaande dagen. Over een voornamelijk saaie route rolden we kilometer voor kilometer. Rond lunchtijd stopten we bij een Chinees restaurantje en aten daar een heerlijke lunch. Iets met kip, groenten, rijst en een sausje. Daar was ook het beslismoment, gaan we naar de bed & breakfast of gaan we door? We besloten door te gaan, het ging opzich prima op dat moment.

   Zo'n 10km voor het eindpunt kregen we een onaangename verrassing. Onze navigatie wilde ons door een kleine tunnel hebben maar daar was een hek voot gezet met een slot erop. Dat werd dus omdraaien en een andere route zoeken. Dit betekende drie extra kilometers. Onze benen hadden daar eigenlijk geen zin in, maar echt een keuze hadden we niet.

   Elk klimmetje werd zwaarder zo leek het ook al was het stijgingspercentage vaak niet zo bijzonder. Het was al na 18:00 uur toen we de laatste 4km in gingen. We moesten een grote brug over waarbij het fietspad was gemaakt van roosters met hele kleine openingen. Christel besloot om te gaan lopen, Wesley rolde er wel overheen omdat hij rubberdopjes op de stokken had en Christel niet. Kort daarna kwamen we zowaar de eerste rolskiër tegen op deze vakantie. Voelt toch een beetje alsof je een collega tegenkomt.

   Na ruim 49km kwamen we aan op de plaats van bestemming. We hebben voor de komende drie nachten een huisje geboekt op een schitterende locatie. Hier gaan we bijkomen van de afgelopen dagen. Bijna 150km in 3 dagen hakt er toch wel in. Maandag vertrekken we weer en gaan we verder in de richting van Kristiansand. Dat is nog maar zo'n 90km dus we kunnen rustig aan doen de komende week.
   Read more

   Traveler

   het is goed om even rustig aan te doen. en geniet maar even van het mooie uitzicht!!🤣👍

   9/3/22Reply
   Traveler

   🥱 dit is toch jullie huwelijksreis dan moet je toch ook uitrusten en genieten 🥰 neem er nu maar even de tijd voor en geniet er samen van 💕

   9/3/22Reply
   Traveler

   De laatste week even rustig aan kunnen doen is wel heerlijk en natuurlijk ook dik verdiend. Geniet er van.😘

   9/3/22Reply
   5 more comments
    
  • Day21

   Dag 21: Hove

   September 3 in Norway ⋅ ⛅ 15 °C

   We hadden een soort van rustdag vandaag. In ons huisje is geen toilet, dus de rustdag begon wel gelijk met 7 minuten wandelen naar een wc verderop. Niet ideaal.

   Gezien we nog wat boodschappen nodig hadden vertrok Wesley op de rolski's naar de supermarkt.

   Weer terug kwam Wesley erachter dat er Strava segmenten op de route hebben gelegen. Misschien morgen nog even een serieuze poging wagen? Hierna vertrokken we wandelend in een mooie omgeving naar een activiteitencentrum om te kijken wat we zouden kunnen doen vandaag en morgen. We besloten morgen mee te gaan doen aan een e-mtb tour met gids.

   Voor vandaag werd het dan met de bus richting Arendal centrum. Met een 24uurs kaartje konden we binnen heel Arendal reizen. Wachtend op de bus zagen we nog een rolskiër. De teller staat nu dus op twee. Deze persoon kon overigens nog wel een lesje gebruiken want heel fantastisch zag het er niet uit.

   In Arendal hebben we een grote sport/outdoor winkel bezocht waar ze ook wel rolski spullen hadden en hebben we in de avond lekker gegeten. De "spicy" friet was ook echt spicy.

   Al met al wel veel gewandeld vandaag maar het lichaam voelt al weer een stuk beter aan dan gisteren einde dag.
   Read more

   Traveler

   veel plezier vandaag en geniet er van 🙃👍

   9/4/22Reply
   Traveler

   Opmerkelijk toch dat je zo weinig andere rolskiërs tegenkomt. Er zijn er toch best wel veel beoefenaars van in Noorwegen, maar het is een dun bevolkt

   9/5/22Reply
   Traveler

   land hè.

   9/5/22Reply
    
  • Day17

   Langsam gehts Richtung Heimat

   August 4, 2020 in Norway ⋅ ☀️ 18 °C

   Morgen noch, dann fährt die Fähre nach Dänemark.
   Heute sind wir nochmal ein Stück gefahren und. Haben das Wetter genossen.
   Leider hatten wir auch einen kleinen Verkehrsunfall, ein Zusammenstoß mit einem BMW X5. Außer einer kaputten Spiegelschale ist aber nichts passiert. Gott sei Dank.Read more

   Traveler

   Ui, gut, dass nicht mehr passiert ist.

   8/5/20Reply
    
  • Day1

   Arendal

   July 24, 2019 in Norway ⋅ ⛅ 19 °C

   Nach einem kleinen Spaziergang und einen schnellen Abendessen bei Subway 😂😅 ging es schnell wieder ins Hotel. Der Tag war so anstrengend ✈🚗
   Morgen geht es dann früh weiter mit einem Hotelfrühstück und dann hoffentlich einer Wanderung auf den Preikestolen. Auf ⛰Read more

  You might also know this place by the following names:

  Hoveodden

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android