• Zoveel mooie uitzichten 📷🏞️

June 22 in Italy ⋅ ☁️ 18 °C

Gezien de camper niet het meest ideale voertuig is om de bergpassen mee over te gaan, hebben we voor de komende dagen een auto gehuurd. Meinou heeft gisterenavond last-minute wat geregeld, dus 's ochtends stappen we de gratis stadsbus in naar het ophaalpunt.

De keuze is gevallen op een Voyah Free (elektrische SUV, 490 pk, 0-100 km/u in 4,4 sec, AWD/4WD, luchtvering, massagestoelen, night vision-camera) en de auto heeft zoveel kracht/snelheid dat, gecombineerd met Remco zijn rijstijl, menigeen Italiaan aan de kant gaat om hem voor te laten gaan.

Remco heeft met AI een route lopende door de bergpassen 'Passo Pordoi' en 'Passo Giau' samengesteld die we vandaag gaan rijden. We maken stoppen bij het turkooiskleurige bergmeer 'Lago di Carezza', verscheidene dorpen en uitzichtpunten. De hele rit is alsof je in een Insta-story rijdt. De foto's uitzoeken was dan ook een hele uitdaging.

Andere dingen die ons de afgelopen dagen zijn opgevallen: Er rijden hier heel veel personen op hele dikke, dure, mooie, jaloersmakende Cube E-mountainbikes. Verder zijn de Dolomieten puntiger in vergelijking met de Alpen.

We sluiten de roadtrip af met authentiek Thais eten ergens halverwege een berg en een gepimpte dame blanche.