• Østrig, Schweiz og Italien

September 11, 2024 in Italy ⋅ ☁️ 18 °C

Det er første gang, at vi kører længere strækninger på de små veje i Østrig, og det er faktisk flot, synes vi. Landskabet består af brede, grønne dale med græsmarker, og der hvor dalene slutter, bliver det meget hurtigt stejlt med flotte grå bjergtoppe. De små landsbyer ligger tæt. Altid med gamle gårde og kostalde lige ud til gaden. Traktorer kører op og ned af de stejle gader i byerne, og blomster i altankasser pryder alle husfacader. Og så er der to typer af kirketårne: enten det maget smalle, og spidse, - eller løgkuplen. Det skifter nærmest i hver anden landsby, så man kunne få den tanke, at der bare har været to kirkearkitekter i sin tid, som har konkurreret indbyrdes om at bygge flest kirker!

Da vi senere kommer ind i Schweiz, er det ikke helt det samme. Selvom vi fortsat holder os ude af motorvejene, er det bare ikke lige så charmerende. Bebyggelsen ændrer karakter, færre landsbyer og mere moderne hotelbyggeri. Måske hænger det også sammen med, at vi kører mod St. Moritz, der er kendt, som der, hvor de rige holder til. Pludselig kører vi langs med golfbaner og en landingsbane til privatfly, og der bliver langt mellem græssende køer!

Det er den italienske del af Schweiz, og grænsen bugter sig lidt tilfældigt mellem de to lande, men vi slutter dagen med at køre ind i Italien gennem passet Maloja og byen Castasegna. Og med ét er vi nede i det hektiske Italien med trafik og hasarderede overhalinger. Det slår bare aldrig fejl! Vi kører langs med den store Como sø, og nu er der næsten bebyggelse ud i ét, og meget langt mellem charmerende landsbyer, men der er dog et par stykker med små stenhuse og skiffertage.

Vi ender ved en lille sø ude i lidt skov. Det er blevet fugtigt og varmt igen. Vi er nede i 200 meters højde efter at have snust til den klare og kølige alpeluft. I morgen kører vi mod Frankrig!