• Det var de her bjerge vi holdt og kiggede på i går, og gerne ville op til!
    Startede fra den lille landsby LachaupUde af skoven, med kig over mod bjergmassivet ved la Joue-du-Loup, hvor vi holdt i gårOg kig ind i dalen Vallon de Charnier, som vi skal ind afUdsigt fra Col de Charnier ned til søen Lac du Lauzon, som vi faktisk har været ved engangUdkig!På vej op ad højderyggen med toppen Grand Ferrand bagerst i midtenDevoluy når det tager sig allerbedst ud!Kig ned til passet Col de Charnier og toppen Rocher Rond i midten

Vandring i hjertet af Devoluy

September 20, 2024 in France ⋅ ☀️ 9 °C

Måske vores flotteste vandredag hernede endnu i år? Måske fordi at de andre år, hvor vi har været her i området, har det altid været med grå og truende himmel, lave skyer eller torden, så vi har kun haft en fornemmelse af, hvor flot det kunne være, med disse kalkbjerge i solskin og blå himmel.

Og så gik turen i dag ind igennem dalen Vallon de Charnier, som ligger lige for foden af toppen Grand Ferrand, i noget af det mest spektakulære bjerglandskab med hvide og grå forvitrede toppe, stenede grønne dale, huler og karstlandskaber. Vi gik op til passet Col du Charnier og videre op på en lille crete med et par toppe. Og selvom vi snart har gået på mange højderygge, var denne nok den korteste men måske den med den mest fantastiske udsigt af dem alle!

Jeg vil lade billederne tale for sig selv i dag. Der er ikke så meget at tilføje, andet end at det også var dejligt at se murmeldyr igen (dem var der mange af på trods af den stenede undergrund), og selvfølgelig var der også gemser (chamois) på de allermest stenede partier af bjergskråningerne!

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/vallon-de-…