• Regnvejr i Sigoyer og videre til Cesana

October 8, 2024 in Italy ⋅ ⛅ 5 °C

Ja, det regnede det meste af natten, og i morges da vi spiste morgenmad, var det med udsigt til tåge og skyer fra altanen hos Pierre og Francoise. Og netop som regnen holdt en lille pause, og vi besluttede at gå en lille tur ned i landsbyen Sigoyer, begyndte den igen! Det var dog godt lige at få rørt sig lidt, inden vi kørte afsted over middag - alle fire biler. Og heldigvis var det klaret op, så det blev en flot køretur, hvor børnene faldt i søvn, men de voksne fik nogle fine glimte af søer, og landskaber og skyer og bjerge med sne på toppen!

Vi kørte til Briancon, og derfra op til passet Mongenevre, der ligger på grænsen til Italien. Fra Briancon går den korteste vej til Savoie jo gennem Italien. Især da passet Col du Galibier er lukket, så vi ellers skulle have været hele vejen ud til Grenoble og op af Mauriennedalen. Nu kører vi ned i Italien til Cesana, Oulx og Susa, en strækning på ca 60 km, og så skulle vi gerne gennem passet Mont-Cenis i morgen, så er vi i Savoie ikke langt fra Jackys barndoms- og ungdomsegn. Der er faldet sne på de højeste toppe, men det skulle gerne være snefrit på vejen gennem passet i morgen, nu får vi se!

Vi blev så indlogeret i aften på et lille hotel i Cesana. Dvs. de tre familier fik hvert et værelse, og vi fik lov at holde nedenunder (på hotellets grund) med Passepartout! Det er en søvnig men hyggelig landsby på dette tidspunkt. Der ligger et skisportssted 5 km oppe af vejen, så fra december og hele vinteren frem er der nok travlhed og masser af mennesker. I dag fandt vi én restaurant, der havde åbent, men der var hyggeligt, og de var vist glade for at vi kom 13 personer og lagde lidt omsætning her på en stille tirsdag i oktober!