- Mostrar viaje
- Añadir a la lista de deseosEliminar de la lista de deseos
- Día 37
- jueves, 10 de octubre de 2024, 18:12
- ☁️ 8 °C
- Altitud: 1.483 m
FranciaLanslevillard45°17’32” N 6°55’3” E
Efterårsvandring ved Bonneval-sur-Arc
10 de octubre de 2024, Francia ⋅ ☁️ 8 °C
Skyerne lå stadig lavt i morges, men vi tog den med ro og nød freden heroppe i den sidste landsby i dalen Haut-Maurienne. Der er ikke meget trafik på denne årstid, for vejen ender blindt her i Bonneval-sur-Arc, nu hvor bjergpasset Col de l’Iseran er lukket. Vi brugte formiddagen på at få ajourført logbogen her, hvor vi havde sprunget let over dagene 4.-6. okt. hos Jackys familie, og så gå en lille tur gennem landsbyen og beundre alle stenhusene. Den gamle del af landsbyen er noget helt unikt, og også belønnet som én af Frankrigs smukkeste landsbyer, men oppe i den øvre del ligger det, jeg nok vil betegne, som det flotteste skisportssted i Frankrig. Alt er bygget i samme stil som i den gamle landsby (selvom en lokal vi snakkede med, godt nok ikke mente de havde brugt de rigtige sten!). Men man har i hvert fald forsøgt, og der er ingen hoteller der falder igennem, alt er mindre stenhuse/hytter med skiffertag, selv det lille Sherpa-supermarked kan man næsten ikke se er en butik, og der er lavet stenbeklædte parkeringshuse med græstag, så i vintersæsonen er mange af bilerne også gemt af vejen! Hertil kommer at de lokale mener, at det her lille sted er det mest snesikre og med den bedste pulversne i hele dalen!
Men der er også rigtig mange vandremuligheder, og lige nu er der nogle af de smukkeste efterårsfarver og nysne på toppene. Vi gik af stien fra Bonneval op til sæterlandsbyen L’Écot, som er lige et tak endnu mere idyllisk! Her har vi været forbi to gange før, men ikke med så flotte farver som i dag, og vi gik og snakkede om, at det her er også et område, som vi gerne vil vise frem til andre engang. Lidt længere oppe faldt vi i snak med en lokal. Han var født her i området, og hans børn arbejdede nu med landbruget (malkekøer som græsser og malkes oppe på sæterne om sommeren) og som skiinstruktører og liftpassere om vinteren. Det er de to ting man lever af her i området, og så havde han såmen også et par huse nede i Bonneval-sur-Arc, som han lejede ud til turister!
Vi er så kørt nedad dalen igen, forbi den næste landsby Bessans, hvor de har et fint skiskydningsanlæg der åbner som det første skisportssted i Frankrig 1. November! De gemmer hvert år sne i store bunker under savsmuld hele sommeren, som så bliver lagt ud som underlag på banerne inden den første rigtige sne kommer. Og nu er vi er så tilbage i Lanslevillard, hvor vi afventer vejret i morgen og måske endnu en vandretur.Leer más

Viajero
Interessant for os skiskydningsentusiastere🤗