• La Toussière 1.916 m. ved Vauniere

14. lokakuuta 2024, Ranska ⋅ ⛅ 15 °C

Vi overnattede ved Mens i nat, for at kunne komme forbi et autoværksted her til morgens, og lige få tjekket Passepartouts højre forhjul, der har tabt luft på det sidste, men meget langsomt. Det var en flink og grundig mekaniker, der fandt en metalstump (nok en spids af et gammelt søm) i dækket, fik det fjernet og fyldt hullet op (som ved en tandlæge!). Og så kunne vi køre videre igen! Vi fortsatte gennem Trieves-området, som er virkelig flot at køre igennem, og jeg kunne også godt forestille mig det på cykel, da det er småkuperet, men ikke meget stejlt. Vi kom så tilbage på landevejen mellem Grenoble og Sisteron og kørte gennem passet Col de la Croix-Haute, hvorefter vi drejede fra til den lille hameau Vauniere.

Ligesom i går var det over middag inden vi kom afsted på vandretur, men ligesom i går var vi heldige med vejret, og farverne var lige så fantastiske som i går. Vi synes, vi gik opad gennem skov i meget lang tid i dag, og var også lidt usikre på ruten, da vi for en gangs skyld ikke havde et kort over området, men da vi endelig kom op på først toppen la Pare og derefter la Toussiere, var der som vi havde håbet udsigt 360 grader rundt!

Vi er i sådan et lille område, der hverken hører til Vercors eller til Dévoluy, og det er ikke så højt og bjergrigt lige her, men toppen la Toussiere stikker lige akkurat op over de skovklædte skråninger, og her om efteråret er udsigten med alle træernes farver som kontrast til de grå bjerge i Dévoluy virkelig flot.
    Lue lisää