• Gensyn med Alperne

September 7 in Switzerland ⋅ 🌙 12 °C

Åh hvor dejligt at være tilbage til bjerge, og allerede ude og gå i dem!
    Det er vist det hurtigste vi er kommet frem til Alperne med Passepartout i år. Vi har kørt 508 km i dag; først udenom Nürnberg og ned forbi Ulm og mod Bregenz i Østrig. Derfra gennem Østrig og Liechtenstein og ind i Schweiz i søndagstrafik. Vi valgte at undgå betalingsmotorvejene, og kørte derfor gennem den ene by efter den anden med søndagstrafik (folk har vist holdt weekend og var på vej hjem i alle retninger). Højdepunktet var et træf i Vaduz (Liechtensteins hovedstad) med veteranbiler og knallerter og alle køretøjer derimellem! Men det blev først rigtig flot, fra Chur i Schweiz, hvor vi kørte af dalen op mod Oberalppas og Andermatt: landsbyer med spidse kirketårne, køer med bjælder og ultra grønne bjergskråninger.

Vi ankom til Oberalppasset, som nok er det eneste sted på vores rute i Schweiz hvor man kan parkere og overnatte frit, ved 17:00 tiden. Solen skinner længe i passet, og vi skyndte os ud på en lille vandretur op til passet Fellilücke (2.480 m.). Bjergskråningerne er allerede ved at få efterårsfarver, og det er skønt at holde for natten igen blandt græssende køer med kobjælder!