• Vandredage i Maurienne-dalen

18 settembre, Francia ⋅ 🌙 14 °C

17.09 og 18.09
    Vi har haft to rigtig fine vandredage sammen her i Maurienne-dalen. Om onsdagen var der stadig lidt vind, men sol og klart, og vi kørte op til den blå sø; Lac du Mont Cenis, hvor Jacky og mig havde været for to dage siden, men hvor vi også var så betaget af farverne, at vi gerne ville tilbage. Vi gik en rundtur, op til passet Col de Sollieres, men på vej derop gik vi væk fra stien og over mod det område, hvor vi havde set gimser (chamois) den anden dag. Og ganske rigtig var flokken der endnu. Men gimser er jo sky, så det kræver kikkert eller kamera med zoom rigtig at se dem, inden de flygter op ad stenskrænterne. Det er jo ét af deres mest imponerende evner; at de kan forcere 1.000 højdemeter på 10 minutter! Murmeldyrene er lettere at se og fotografere!

I dag torsdag var vejret så endnu bedre. Ren sol, varmt, næsten ingen vind og en meget blå himmel. Vi tog vejen fra Termignon op til Bellecombe, og vandrede derfra en rigtig flot rundtur i Vanoise Nationalpark. Op over toppen Pointe de Lanserlia (2.909 m), og med udsigter der ændrer sig på hele turen rundt. Vi går på kanten af forskellige dale, med masser af tidligere sætere, men også mange der stadig er i drift og landskabet er virkelig flot og varieret, og selvom det er et populært område, havde vi stien næsten for os selv på denne smukke dag.
    Leggi altro