• Haute Durance og Sigoyer

September 30 in France ⋅ ⛅ 18 °C

Floden Durance har sit udspring helt oppe ved Montgenevre nordøst for Briançon og tæt ved grænsen til Italien. Den starter altså oppe i Alperne, og løber så ned i den store sø Lac de Serre-Ponçon, og derfra videre gennem Provence, først i dalen med byerne Tallard, Sisteron, Peyruis og Manosque, og siden drejer den over mod Avignon, hvor den løber sammen med Rhonen.

Når man kører langs med la Durance får man dermed en blid overgang mellem Alperne og det helt anderledes landskab i Provence. Længst oppe bidrager floden med vand til vandkraft (hele projektet omkring den store inddæmmede sø Lac de Serre-Ponçon) og længere nede giver den vand til landbrug og frugtavl i det tørre Provence.

Vi kørte ned i dalen allerede i går aftes, og fandt en lille og fredelig vej, lige efter landsbyen Crots, der gik næsten ned til søen; Lac de Serre-Ponçon. Langt de fleste steder langs med søen er der ellers enten private veje eller hoteller/campingpladser, og ikke mulighed for bare at holde og overnatte, men her var der plads og fredfyldt.

Og så tog vi en formiddag i Gap med indkøb, inden vi kørte op til Pierre og Francoise i Sigoyer om eftermiddagen, hvor vi som altid blev så hjerteligt modtaget og kunne nyde udsigten fra deres terrasse og en hyggelig aften sammen.