Le Mont Colombier 2.145 m.
September 5 in France ⋅ ☀️ 26 °C
Vi ville vandre en tur mere her i Les Bauges, og det blev så til toppen; Le Mont Colombier. Det var en flot tur, hvor vi kom lidt højere op end de foregående dage og også længere ind i hjertet af Les Bauges. De højeste toppe her i Les Bauges kommer lige op over 2000 meter, og det var Mont Colombier også, og så er der et stykke vej til de omkringliggende bjergområder, så man har virkelig en flot panoramaudsigt fra toppene. Vi kunne se helt til Mont Aiguille i Vercors. Vi kunne se vores tre ynglingstoppe Les Aiguilles d’Arves meget tydeligt, og vi kunne se at toppen af Mont Blanc i dag var indhyllet i skyer. Vi gik mindre i skov, end vi har gjort de foregående dage, og det var dejligt at være ude i luften og oppe i det åbne landskab, selvom det også var varmt i solen igen i dag.
Les Bauges er jo et lille område af Savoie, som er endnu mindre kendt og besøgt af turister end de områder vi plejer at besøge. Men det er bestemt et sted vi har lyst til at komme tilbage til, og vi har også gemt nogle vandreture til en anden gang! Det er virkelig flot og hyggeligt at køre rundt her. Der er mange små landsbyer, nærmest intet nybyggeri, og meget grønne marker og dale. Det er det område af Savoie der modtager mest nedbør, men lige i år er det, ligesom resten af Frankrig, meget tørt! De har næsten ligeså mange malkekøer som i Beaufortain, og er selvfølgelig meget stolte af deres oste. Det var også i går på restauranten, at vi fik forklaret, at osten Tome de Bauges er den eneste rigtige tome! Den eneste med et AOP mærke! De øvrige oste der bliver kaldt for “tomme”, bliver stavet med to m’er, for netop at skelne dem fra den “ægte”. Så den har vi selvfølgelig købt et stykke af i dag, på en af de utallige små mejerier/udsalgssteder, vi er kørt forbi.
Efter vandreturen kørte vi videre gennem dalene og endte så nede ved floden Isère ved byen Saint-Pierre-d’Albigny. Her var det virkelig varmt. Nok 30 grader. Og utroligt nok fandt vi endnu en dejlig badesø; Lac de Carouge, hvor vi kunne blive kølet af - og vasket - inden vi kørte videre op langs med floden Isère.
Vi er så kørt til et sted, vi ikke har været før, ikke engang Jacky! Det er byen Pralognan-la-Vanoise som man kommer til fra Tarentaise-dalen. Den ligger i noget af det mest turistede af Savoie, tæt på de store skisportssteder, og derfor har vi undgået den indtil nu! Men den er også indgangen til mange vandreture ind i nationalparken Vanoise, så nu giver vi det lige en chance, de næste par dage!Read more