• Vandring i Lauzière

September 7 in France ⋅ ☀️ 32 °C

Bjergmassivet Lauzière er endnu et lille område af Savoie, der har fået sit eget navn! Det ligger sydøst for Les Bauges, hvor vi gik for et par dage siden, og nordvest for Pralognan og Tarentaise, hvor vi var i går. Bjergkæden er bare omkring 20 km lang, består af fast granit, og der er kun nogle ganske små landsbyer i udkanten af massivet, bl.a. når man kører op mod Col de la Madeleine fra Tarentaise-siden.

Så vores vandretur i dag, fra Col de la Madeleine, var i skærende kontrast til turen i går! Det meste af vejen var udenfor sti. Vi så ryper, murmeldyr, blåbær og en enkel gemse. Vi mødte ikke et eneste andet menneske, og gik i et stejlt og stenet terræn, vi ikke var sikre på var muligt, da vi startede ud på turen! Men vi kom op til Col de la Flachère, og kunne kigge lige over til toppene i Les Bauges, og op på nogle sylespidse nåle og tårne på begge sider af passet. Sådan er la Lauzière nemlig også, stejlt og utilgængeligt og imponerende selvom toppene bare er omkring 2.500 m og op til 2.800 m.

Der var dejligt med vind i dag oppe i højden, men nu er vi så kommet ned i Mauriennedalen, og her er der 35 grader! Så vi prøver at bevæge os så lidt som muligt hernede i den lille by La Chambre, hvor vi heldigvis holder i skyggen i et grønt område, og i morgen skulle det skifte, og blive lidt køligere.