• Afsked med Ubaye

October 8 in France ⋅ ☁️ 9 °C

Vi spiser morgenmad med Evan, der hvor han har overnattet i Jausier. Et meget hyggeligt B&B; Le Val d’Ailleurs. Ejeren har boet flere år i Afrika (Elfenbenskysten), Vietnam og Australien, hvilket inventaret i den gamle stenhus bærer tydeligt præg af!

Da Evan er kørt afsted i tørrevejr, men med regntøj på! skal vi til at planlægge de næste dage. Der er mange veje ud fra Jausiers, og vejret skal blive nogenlunde igen i morgen, men koldere fra nu af, så vi tænker, at det er på tide at bevæge sig lidt længere ned mod syd. Efter regnen i nat og udsigt til frost måske sne i højden, har de lukket passet Col de la Bonette her til morges. Så det giver én mulighed mindre at vælge imellem!

Vi ender derfor med, efter de sædvanlige praktiske gøremål (indkøb, påfyldning af vand, gas og brændstof mm) at køre op mod passet Col d’Allos. Det vil føre os ind i den vestligste del af Mercantour, hvor vi ikke har været så meget før, og vi tager dermed afsked med Ubaye for denne gang, et område vi holder meget af og har stor sympati for.

Vi parkerer for natten i et sving et par kilometre fra passet, i tåge og spredt regn. Gule efterårsblade er allerede begyndt at falde af træerne, selvom de først lige har skiftet farve!