Fall in love, travel the world and write about it. Message
 • Day1

  Het eiland leven is over...Of toch niet?

  October 5, 2016 in Indonesia ⋅ ☀️ 28 °C

  Oké het is een tijd geleden dat we wat hebben geschreven, maar dat heeft mede te maken doordat deze app mij in de steek heeft gelaten een aantal weken geleden. Ik had 2 uur besteed aan een leuk verhaal over ons mooie verblijf op Pumpkin, maar op het moment dat ik het wilde uploaden crashte de app en was alles weg. Dus sorry dat we een tijd niks hebben laten horen, maar we zijn er wel nog! En misschien wel beter dan ooit.

  Na 2 maanden geleefd te hebben op Pumpkin is het dan eindelijk toch zo ver om naar het volgende hoofdstuk te gaan. We vonden het erg lastig om het eiland te verlaten, want we hadden gewoon een hele goede band opgebouwd met Laureth, Wayne, Indi en het eiland natuurlijk. We kijken op het moment terug op het eiland als de beste tijd van ons leven, we hebben namelijk alles mogen meemaken op dit eiland waar we van droomde, om wat voorbeelden te noemen:
  ✔ Met walvissen snorkelen
  ✔ Naast dolfijnen kayakken
  ✔ Met schildpadden snorkelen
  ✔ Met haaien zwemmen ( Wobbegong haai, geen gevaarlijke )
  ✔ The great barrier reef verkennen
  ✔ Cottages schoonmaken

  Oké die laatste was geen droom van ons, maar ik wil jullie gewoon laten weten dat we ook echt wel werkte hoor!
  Maar na al deze dingen gedaan te hebben, konden we dan toch wel met een gerust hart het eiland verlaten.

  Op 3 Oktober was het zover, en zaten we op de boot terug naar Yeppoon. We werden opgewacht door de lokale dokter, die we hadden leren kennen op het eiland, en hij wilde ons maar al te graag brengen naar het vliegveld. Voordat we naar het vliegveld gingen zijn we nog even wezen shoppen in Rockhampton, hier heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera aangeschaft! Dus bereid jullie maar voor dat ik iedereen ga stalken met al mijn mooie foto's. Vanaf Rockhampton vlogen we naar Townsville, vanaf Townsville naar Bali, en vanaf Bali vlogen we na 8 uur op het vliegveld geslapen te hebben door naar Lombok.
  Op 4 Oktober kwamen we om half tien in de morgen aan in Lombok, en wauw! Wat een cultuurshock maakte wij mee. We wisten natuurlijk al dat als we naar Indonesië gingen, dat het allemaal een stuk anders zou zijn dan op ons oud vertrouwde eilandje in Australië. Op het vliegveld aangekomen kwamen Lotte d'r ware skills meteen naar boven en liep ze naar random backpackers om te vragen of ze een taxi wilde delen met ons, geloof me, Lotte is handig om mee te reizen! Onze eerste 2 dagen wilde we in Kuta gaan verblijven, dit klinkt voor iedereen natuurlijk bekend maar nee dit is geen Kuta zoals op Bali.
  Kuta Lombok is een heel rustig surfdorpje met heel veel homestays en leuke kleine restaurantjes. We hadden natuurlijk niks geboekt en we waren te moe om te onderhandelen of om te kijken welk guesthouse het beste was, dus verbleven we in de eerste de beste die we tegen kwamen. Op dit moment verblijven we dus in Dream Hotel, het bevalt ons erg goed. We hebben onze eigen privé bungalow met airconditioning, eigen badkamer met warm water en een leuk balkonnetje. Dus ik denk dat we het niet slecht gedaan hebben!
  Nadat we ingecheckt hadden liepen we even door de 2 kleine straatjes die Kuta te bieden heeft.Wat ons wel verbaast is dat het hier zo rustig is! Overal waar we zijn hebben we bijna het strand of restaurant voor onszelf, blijkbaar zijn we hier in het laagseizoen en is het rond Mei en Augustus hier wel een stukje drukker. Maar zelfs dan zal het hier nooit zo druk zijn met toeristen als op Bali ( is ons verteld door de locals, wij kunnen natuurlijk nog niet vergelijken). Nadat we het dorpje bekeken hadden liepen we door naar het strand. We hadden gelezen dat dit niet het mooiste strand zou zijn van Lombok, maar aangekomen op het strand werden we goed verast met een prachtig strand. Maar aangezien dit strand beschreven stond als '1 van de mindere stranden' waren we toch wel benieuwd naar de mooiere stranden, dus besloten we om een scooter te huren voor de komende 2 dagen.
  Iedereen rijdt op het eiland een scooter, en net zoals in heel Azië rijden ze hard, onbeschoft, zonder regels, zonder helm en af en toe aan de verkeerde kant van de weg. De eerste dag besloten we naar het oosten te rijden waar het strand Tanjung Aan lag, een hele vette surfspot met een prachtig wit strand en prachtig blauw water. Wij zijn veel gewend, maar ik denk dat dit strand toch net even een stuk mooier was dan Pumpkin. Nadat we heerlijk gezwommen hadden in het 30 graden warme zeewater, besloten we terug te gaan richting Kuta. In Kuta hebben we heerlijk geluncht bij een lokaal restaurant, en hebben we onze eerste Bintangetjes gedronken. In de avond zijn we uit eten gegaan met 2 Duitse meisjes die we hadden leren kennen in het guesthouse. 1 van hen had gelezen dat we naar Warung Rasta moesten voor goed lokaal eten en een reggae sfeer. Het eten was absoluut geweldig, het was het lekkerste wat we ooit hebben gegeten. We kijken erg uit om meer van de Indonesische keuken te proberen, want Kuta alleen al bied nog zoveel goede restaurantjes aan volgens de Lonely Planet. Vandaag gaan we richting het westen rijden van Kuta, richting Selong Blanak. Dit strand wordt beschreven als het mooiste strand van Lombok dus we zijn heel benieuwd!

  Op 10 oktober komen Urf, Anne, Nino, Philip en Ward aan in Bali, en gaan we met z'n 7e rondreizen. We kijken erg veel uit naar de komende weken, want we zijn gewoon al helemaal verliefd op Indonesië! Dus zoals jullie horen hebben we het geweldig naar ons zin, al missen we iedereen wel zo af en toe. Ik probeer snel weer te schrijven om jullie op de hoogte te houden over onze tijd in Indo, en voor nu zeggen wij doeeeei.
  Read more

  Hanne Alblas

  Leuk dat jullie weer wat laten horen. Lombok ziet er geweldig uit! Mooier dan ik me herinner :-)

  10/5/16Reply
  Peter Langenberg

  He hallo. Goed te horen dat jullie van Lombok genieten. Vergeet niet een van de vele air tujun (watervallen) te bezoeken. Op Lombok zitten er heel veel. Veel plezier. Wat is de telefoon situatie? Gebruiken jullie de AUS nummers nog steeds? Al weer wat data gekocht?

  10/5/16Reply

  Zo leuk!! Lekker genieten & word helemaal vrolijk als ik dit lees! Veel plezier!! Xx

  10/6/16Reply
  4 more comments
   
 • Day1

  Whales spotting

  August 11, 2016 in Australia ⋅ ⛅ 21 °C

  Vandaag werden we wakker en moesten we aan het werk, onze baas Wayne die verteld altijd heel mooi over de dieren die hier allemaal te vinden waren maar ik was het zat en zei dat die ze nou wel is mocht laten zien, want ongeduldige ik vond 4 dagen geen walvis of dolfijn of schildpad zien wel lang duren. Dus hij zegt: we gaan 10 min op de klif staan daar, en ik vind ze voor je! En ja hoor binnen tien minuten zagen we walvissen springen en schildpadden zwemmen. Toen zei die na werk, als je ze straks weer ziet moet je het even zeggen dan pakken we de boot. Dus wij dachten nou dar gaat toch niet gebeuren, maar we zagen ze die middag weer in de verte omhoog komen. Dus wij helemaal enthousiast naar Wayne om de boot te halen, en die middag gingen we dus het water op om walvissen te spotten. We hebben er misschien wel acht gezien die dag en het was geweldig! Wat een grote beesten zeg! Vanaf nu houden we onze ogen open, en geloven we in de wonderen van Pumpkin Island.Read more

 • Day61

  12 Apostles

  July 25, 2016 in Australia ⋅ ☀️ 11 °C

  1 van de dingen die je moet zien als je in Australie bent zijn wel de 12 apostels, en wij hebben ze allebei nog nooit gezien dus er zit maar 1 ding op! Onze vriendin Sophie heeft een auto, en ze wilde maar al te graag met ons op een kleine roadtrip. Dus op 25 Juli was het zover, we gaan met z'n drietjes richting de 12 apostels! Onderweg kwamen we er al achter dat we niet de beste dag hadden uitgekozen want het weer was verschrikkelijk, het was alleen maar regen, regen en regen. Gelukkig was het 3 uur rijden dus wie weet, misschien klaart het nog op. Na 3,5 uur rijden kwamen we aan bij het toeristencentrum van de apostels, en konden we samen met 100 chinezen gaan schuilen voor de regen. We hebben een half uur gewacht maar erna maar toegegeven dat we maar door de regen heen moesten en er het beste van maken. Het was dan misschien wel veel regen, maar het maakte de plek niet veel minder mooi. Het was prachtig en we hebben erg genoten, de plaatjes vertellen de rest.
  Groetjes van ons!
  Read more

 • Day1

  Brunswick, Australië

  May 26, 2016 in Australia ⋅ 🌧 11 °C

  De eerste maanden zal ik heel snel gaan samenvatten, het begon allemaal in Melbourne. We hadden allebei onze vlucht geboekt van Schiphol naar Melbourne, het enige verschil is dat Lotte zeven weken later zou aankomen als ik.
  Meteen toen ik aankwam ging ik in een appartement wonen in Brunswick, hier woonde ik met Frank ( oude reisgenoot ), Georgie ( een Aussie student in Art ) en Reece ( een Aussie student in Fashion ). Voor het eerst woonde ik eigenlijk in een studentenhuis, maar ik voelde me meteen helemaal thuis. het waren top tijden met veel uitgaan, veel musea's bezoeken en heel veel mensen ontmoeten. Al snel kreeg ik een vriendenkring die bestond uit mijn huisgenoten, Sophie en Patrick die allebei studie genoten waren van Reece. Kort samengevat was Sophie hetzelfde als ik alleen dan in een vrouwenlichaam, zo gek als een deur en een raar soort humor. Patrick was een Philipijnse Amerikaan, een stille jongen die al aardig wat bereikt had in zijn leven met Fashion, hij had z'n eigen kleding lijn en ondertussen deed die er nog een studie naast.
  De eerste weken had ik nog geen werk, en eerlijk gezegd was ik ook nog niet heel hard op zoek. Na anderhalve maand een beetje rond gekeken te hebben in Brunswick en andere suburbs vond ik een baantje als autowasser. Het werk was niet zo erg alleen de mensen waarmee ik werkte waren een stuk minder leuk. Het waren allemaal Indiers die geen woord zeiden voor 8 uur per dag. De dagen gingen langzaam... heel langzaam.
  Na 7 weken was het eindelijk zover, Lotte kwam naar OZ! We waren allebei super excited en konden echt niet meer wachten op samen dit avontuur aan te gaan.Haar laatste dagen in Nederland bestonden vooral uit goodbye feestjes en etentjes, en hoe verdrietig ze er ook van werd om van iedereen afscheid te nemen, ze kon echt niet wachten om het vliegtuig in te stappen naar Australie. De vlucht liep soepel, met alleen een paar krijzende en schoppende baby's in het vliegtuig, maarja je moet er wat voor over hebben als je naar de andere kant van de wereld komt.
  De dag dat ze aankwam was een echte Australische winterdag, het zonnetje scheen en het was rond de 17 graden. We namen de Uber Black terug naar huis. ( nooit doen, veel te duur! En nee dat wisten wij niet ) Aangekomen in Brunnie werd de tas uitgepakt in ons kamertje en gingen we lunchen in een typisch Melbourne's koffie cafe, lange dunne steegjes met veel planten en een techno muziekje op de achtergrond. De eerste dagen hebben we meer gezien van Melbourne dan ik had gezien in de laatste 2 maanden, we waren heerlijk de toerist aan het uithangen. Maar aan al het leuke komt een einde, want ik moest gewoon weer aan het werk. De dagen dat ik aan het werk was ging Lotte ook op zoek, met weinig succes. Het is heel lastig om een normaal baantje te vinden in Melbourne, want voor het gemiddelde cafe baantje vragen ze gemiddeld 3 jaar ervaring!
  Wat ik jullie vergeten te vertellen ben is dat als het regende in Melbourne, ik naar huis werd gestuurd van werk, en het regent vaak in Melbourne in de winter. Heel vaak. Dus op een dag toen ik weer naar huis was gestuurd na een half uur gewerkt te hebben, was ik het zat. Lotte sliep nog en ik ging op zoek naar werk voor ons tweeen. Ik kwam uit op een Facebook-pagina waar mensen hun eigen werk ervaringen posten. En toen kwam ik het tegen, de droom waar we naar op zoek waren. Dit stel poste een verhaal over waar ze gewerkt hadden de afgelopen 2 maanden. We praten hier over een eiland genaamd Pumpkin Island, een klein tropisch eiland dat beheerd word door een koppel van 35 jaar oud. Ze moesten hier 4 uur per dag helpen op het eiland, waardoor ze gratis op dit eiland mochten verblijven. Snel schudde ik Lotte wakker en vertelde ik haar dat we gingen vertrekken. Terwijl Lotte d'r slaap nog uit haar ogen aan het vegen was, was ik al bezig met een te enthiausiaste mail te schrijven naar de eigenaren van het eiland. Lotte kon ook dr oren niet geloven toen ik vertelde wat dit stel allemaal kreeg voor die vier uurtjes die ze moesten werken. Alleen onze blijheid was al snel weg toen we op Facebook zagen dat al een stuk of 50 stellen haddden gereageerd op deze post, maar goed wie weet waren wij wel de leukste!
  Die avond gingen we uit eten voor Lotte haar verjaardag in een van de gezelligste barretjes van Brunswick. We zaten er al vanaf half 5 dus rond 7 uur waren we al aardig aangeschoten. Nadat we onze chicken parma naar binnen hadden gewerkt en de volgende jug bestelde kregen we een mail binnen... van Pumpkin Island! Ze waren helemaal enthiasiast over ons, en vroegen direct wanneer we wilde komen. Ik weet niet meer precies wat ik op dat moment heb terug gestuurd maar volgens mij was het iets van: YES THAT IS AWESOME WE ARE RUNNING TO THE AIRPORT RIGHT NOW AND WE SEE YOU GUYS SOON, WE LOVE YOU! zoiets.
  Daarna ging alles heel snel, we hadden Sophie overgehaald om ons apartement over te nemen en de tickets waren geboekt binnen een dag. Drie dagen later zaten we in het vliegtuig richting Yeppoon, het dichtsbijzijnde strandplaatsje waar de boot vandaan zou vertrekken een paar dagen na onze aankomst dag. We moesten hier boodschappen gaan doen voor 7 dagen aangezien we maar 1 keer per week boodschappen kunnen bestellen voor op het eiland. Oke, iets meer over het eiland: Het ligt 2 uur vliegen ten noorden van Brisbane, is super klein en er staan 6 huisjes op het eiland en 2 bungalows. Overnachten in een van de huisjes kost ongeveer 350$ per nacht of je kan het eiland afhuren voor 1500$ per nacht.
  Op zondag 7 Augustus was het dan eindelijk zover, we namen de boot van 9 uur in de ochtend naar het eiland waar we misschien wel de komende 2 maanden zouden gaan verblijven. Toen we er aankwamen waren alle te mooie verhalen en fantasieën die we erover hadden niks minder waar, of misschien nog wel mooier. Op het eiland waren alleen wij twee en de eigenaren Wayne & Laureth en Indi hun dochter van 11 maanden oud, de twee meest relaxte personen die je maar kan bedenken. We werden naar onze bungalow gebracht en we konden onze ogen niet geloven, het was allemaal super nieuw en het lag aan een prive strand dat vanaf nu ons eigen strand was. De eerste dagen waren allemaal super relaxed en het werk wat we verrichten stelt allemaal niks voor, meestal zijn we niet eens langer bezig dan twee uurtjes omdat Wayne meer zin heeft om te gaan chillen en in de zon te zitten. De komende dagen zien er goed uit voor ons met 25 graden en geen wolkje aan de lucht, dus binnenkort zullen we snel gaan snorkelen in The Great Barrier Reef wat om ons eilandje heen ligt. Wie weet zien we nog wel dolfijnen of walvissen rond ons eiland zwemmen, aangezien dat nog regelmatig gebeurd in deze regio.
  Voor nu wil ik het hierbij laten, sorry dat het zo lang verhaal is maar dat komt omdat het ons eerste blog is natuurlijk. Vanaf nu zullen we proberen vaker korte verhalen te posten en jullie niet een uur van jullie tijd af te nemen.
  Liefs Lars & Lotte
  Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android