Portugal
Porto Pim

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 7

   Chilli Vanilli am Strand von Porto Pim

   September 9, 2023 in Portugal ⋅ ☁️ 21 °C

   Heute gibt es nicht allzu viel zu erzählen. Wir wollten einfach mal nichts tun und entspannen. 😇😇😇

   Zu Fuß ging es also an den tollen Praia do Porto Pim bei unserem Hotel um die Ecke. Eine geschützte Badebucht mit Sandstrand, Duschen, Umkleidekabinen, kleinen Fischen, klarem Wasser und wunderschöner Sicht ins Weite.

   Dort haben wir uns niedergelassen und ein wenig gebräunt.

   Kurzzeitig habe ich geschlafen wie ein Stein. Das ich ein Stein bin, dachte sich auch die kleine Eidechse, die meinen Arm hochkrabbelte und mich wieder belebt hat 😅🤣...Aus Stein wurde Heuschrecke...

   Aber dennoch niedliche Wesen 🥰☺️.

   Lecker Kaffee und Kuchen bzw. Schokosoße mit Kuchen gab es dann noch in dem beliebten Peter Sport Cafè. Dieses Cafè ist bei Seefahrern super berühmt und besteht seit 1918. Im Inneren ist alles voller Flaggen aus aller Welt, die die Seefahrer als Erinnerung hinterlassen haben. 🥳👏
   Read more

  • Day 17

   Horta, nézzünk körbe és együnk

   September 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

   Szállás elfoglalása után első dolog megnézni hol lakunk. Röviden: zseniális. Tényleg, mint amit a filmekben látsz, vagy amit elképzelsz mint kis tengerparti mediterrán karibi akármi halászfalu. Persze úgy, hogy ez konkrétan metropolis Flores szigete után. Ott az egész szigeten laktak 4000-en, itt csak Hortaban 7000-en. Ami persze azzal jár, hogy itt már van forgalom és zaj is, persze kb mint otthon egy kisvárosban, plusz van élet, éttermek, minden.
   Van egy szuper jó öböl, ahol sokáig sekély homokos partos hullám mentes strandolásra van lehetőség. Van egy 300 férőhelyes kikötője, ami állítólag baromi nagy ey az összes transzatlanti hajó, jacht, lélekvesztő megáll itt pihenni és feltölteni a készleteket.
   Lenita ajánlott egy éttermet, amiről már a gépen is olvastunk idefele: Peter's Sport Club, aminek a nevével ellentétben semmi köze a sporthoz, viszont híres a gintonic-járól és azt mondják róla, aki járt Faialon de nem volt a Peter'sben, az nem látta Faialt. Aki tehát itt kiköt, bemegy, eszik, iszik, kap árfolyam infót, üzenetet küldhet meg minden. Több, mint 100 éves a hely, azóta is ugyanaz a család viszi, sőt, egy egész háztömbben már az ő üzleteik vannak: szuvenir bolt, whale watching találkozó hely, nyilván a pub, a pub fölött bálna csont díszítő múzeum (scrimshaw talán) és egyéb dolgok.
   Mi persze a legtöbb időt az étteremben töltöttük, ami az egyik legjobb hely evör ahol voltunk. Mint egy londoni pub amit átpakoltak ide, nagyon közvetlen hangulat, tökéletes sőt a legjobb gin tonic, remek ételek, és mindez annak ellenére hogy nagyon híres és népszerű, megmaradt kis pici egyszerű kocsmának (inkább pub) ahol aránylag olcsón ehetsz és ihatsz.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Porto Pim

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android