• Dagje toeren

8. elokuuta 2024, Kreikka ⋅ ☀️ 32 °C

Vandaag hebben we een dagje getoerd in het noorden van Corfu. De quads die we gisteren gereserveerd hadden, hebben we opgehaald.

Bij het ophalen werden de quads nog even snel opgepoetst voor de uitleg. Daarna hebben we alles in de opbergbakken gedaan en zijn we rustig vertrokken. Na 30 minuten maakten we de eerste stop. We hoopten de Blue Caves te bereiken, maar helaas staat het daar helemaal volgebouwd met villa's, waardoor je er alleen per boot kunt komen. We zijn toen beland bij een strandje ernaast, waar vooral dure restaurants en jachten voor anker liggen. Na daar even afgekoeld te zijn, zijn we weer doorgegaan.

Onderweg zijn we een paar keer gestopt voor mooie uitzichten, tot we een van de noordelijke puntjes van Corfu bereikten. Daar hebben we bij een restaurantje geluncht met vriendelijke bediening. Helaas waren er veel wespen die graag mee wilden eten, maar het was echt een top plek.

Daarna zijn we over de berg naar de La Grotta Bar gegaan, waar we flink wat trappen naar beneden moesten. Het was een leuke, drukke plek met veel jong publiek. Met house- en technomuziek op de achtergrond hebben we een rondje gezwommen en onderwater naar vissen gekeken, waarbij er flinke scholen vissen voorbij zwommen.

Na deze stop zijn we rustig teruggegaan naar het hotel. Daar hebben we een paar biertjes gedronken, en de dames hadden Bacardi met cola en witte wijn. We zijn bij de Nederlandse pizzeria gaan eten, waar we, omdat we niet veel honger hadden, een pizza hebben gedeeld.

Daarna zijn we "rustig" richting bed gegaan. Morgenochtend wordt misschien een interessante ochtend.
    Lue lisää