• Corfu stad en met de quad ontdekken

August 9, 2024 in Greece ⋅ ☀️ 31 °C

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een dag in Corfu-stad en aan het strand.

We reden naar Corfu-stad, waar parkeren echt een ramp is. Gelukkig zijn de quads smal genoeg om tussen de auto's door te proppen. De stad zit vol met souvenirwinkels; er is weinig ruimte over voor de lokale bevolking.

Daarna liepen we door naar het oude fort op het schiereiland, waar ons op de top een prachtig uitzicht wachtte. In het fort hebben we in de schaduw nog een drankje gedaan.

Vervolgens zijn we met de quads doorgereden naar het westen. Onderweg stopten we bij een uitkijkplatform dat over Corfu uitkijkt. Toen we de quads weer startten, begon bij twee van de quads het benzine-lampje te knipperen. We hebben de route omgegooid en zijn zo snel mogelijk naar een tankstation gereden. Onderweg naar beneden sloegen de twee quads af, maar we kregen ze net weer aan de praat en reden rustig verder naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Daarna reden we door naar het dichtstbijzijnde strand om lekker af te koelen. Bij een restaurantje hebben we wat brood met tzatziki gegeten, en daarna zijn we teruggereden om de quads in te leveren.

's Avonds had niemand veel honger, dus stopten we bij een restaurantje om een gyros te delen. Helaas was het eten niet te doen, en het was ook nog eens een paar euro duurder dan de andere restaurants in de buurt.

Voor het slapen gaan hebben we nog een spelletje gedaan bij de bar van het hotel. Morgen wordt een rustdag.