• Day 6

Tourtje op het eiland

April 23 in Spain ⋅ ☀️ 23 °C

In de ochtend werden we rond 8:30 opgehaald met een jeep bij ons appartementencomplex. Vandaag stond een jeeptour over een deel van het eiland op het programma.

We hadden een Nederlandse gids en een Spaanstalige chauffeur. We zijn op verschillende uitzichtpunten gestopt, waar de gids ons diverse wetenswaardigheden vertelde. We hadden geluk het eiland zo groen te kunnen zien. Het had aan de zuidkant van het eiland bijna twee jaar niet geregend, waardoor de bergen en de omliggende natuur nu groen waren! Normaal gesproken is het daar redelijk dor.

Onderweg stopten we in een dorpje om even rond te kijken en bij een restaurant om te eten. Het buffet zag er niet zo geweldig uit, dus bestelden we los een pizza en aten we onze eigen meegebrachte broodjes.

Op de terugweg zijn we langs een aloë vera-kwekerij geweest, waar we uitleg kregen en een verkoopdemonstratie van hun producten. Blijkbaar is aloë vera een natuurlijk antibioticum met goede genezende effecten.

Daarna werden we weer teruggebracht naar het appartement. Daar hebben Maaike en ik meegedaan aan de bingo en een fles cava gewonnen, die we bij de verzameling gewonnen drank konden leggen.

's Avonds zijn we naar Puerto Rico gegaan om daar wat te eten te zoeken. We kwamen terecht bij een restaurantje waar ik voor zeventien euro een flink groot stuk entrecote kreeg, wat echt het beste eten tot nu toe was.

Daarna hebben we lekker gechilld op het terrasje met een drankje en rond elf uur, na de slappe lach van Maaike, zijn we lekker gaan slapen.