San Pedro (CHI) - Valle de la Luna
16. januar 2017, Chile ⋅ ⛅ 26 °C
Regen zowaar, in de droogste woestijn van de wereld. Stof, zand en steentjes in de tent. Wennen aan de hitte en de hoogte. Te warm, zelfs geen muggen te bespeuren. Na een namiddag puffen en zwetenLes mer
San Pedro (CHI) - Piedras Rojas
17. januar 2017, Chile ⋅ ⛅ 19 °C
Last minute beslissing. Vertrek zonder noemenswaardig idee of ontbijt. Dag vol aangename verrassingen. De woestijn heeft nog meer kleuren dan mineralen. De vicuña's hebben dan weer de kleuren van deLes mer
San Pedro (CHI) - Laguna Chaxa
17. januar 2017, Chile ⋅ ⛅ 22 °C
Nog een andere planeet. Ze hebben er blijkbaar in overtal. Zoutvlakte deze keer, gemaakt van vijftig tinten roze, wit en grijs. Flamingo's als complement. Op een ergonomisch en anatomischLes mer
San Pedro (CHI) - Salar de Tara
20. januar 2017, Chile ⋅ 🌙 28 °C
Dagtrip richting hoogvlaktes. Zo ontlopen we de verzengende middagzon. Bijna vijf kilometer hoog en dat laat zich voelen. Rustig aan doen dus, genoeg drinken en proberen vooral bergaf te wandelen.Les mer
Paso de Jama (ARG) - Aduana
23. januar 2017, Chile ⋅ 🌙 28 °C
Onvergetelijke oversteek van de Andes. Het ene na het andere landschap schuift voorbij. Het verkeer stokt in de sneeuw op de bergtoppen. Onmogelijk om de lucht, de wolken of de grond van elkaar teLes mer
Salta (ARG) - Los Molles
25. januar 2017, Argentina ⋅ ☀️ 27 °C
Gestandaardiseerde Argentijnse stad. Volgzaam neergepoot aan de hand van de instructies van de Spaanse vorst. Een centraal groen plein met kathedraal en stadhuis, een dambordpatroon,Les mer
Purmamarca (ARG) - Siete Colores
26. januar 2017, Argentina ⋅ ☁️ 0 °C
Omhoog langs de Ruta 9. We rijden mee met drie vriendelijke maar geweldig gierige Franse jongelingen in een gehuurde auto. Zigzaggend door de bergen, veel te krappe zitplaatsen. Af en toe een pitsstopLes mer
Humahuaca (ARG) - Quatorce Colores
27. januar 2017, Argentina ⋅ ❄️ -1 °C
Verdubbelde inzet. Hier spreken ze van veertienkleurige bergen. Hangt er vanaf wat je wel of niet meetelt. Alleszins cactussen genoeg. Roze en paarse rotsen, regenboogkleuren. Het lijkt wel op maatLes mer
Tupiza (BOL)
30. januar 2017, Bolivia ⋅ 🌙 3 °C
Te voet over de grens. Bolivië, dus bolhoeden, dubbele vlechten, hoepelrokken, draagdoeken, fluokleuren en quechua. Andere maatstaven. De prijzen verlagen, de wegen verslechteren, de vrouwtjesLes mer
Ciudad del Encanto (BOL)
31. januar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 29 °C
Vier dagen onderweg richting Uyuni. Vandaag vooral de binnenkant van de 4x4 gezien. Ware beproeving voor de gewrichten. Middageten bij Ciudad del Encanto, het grootste zandkasteel ooit. ErgensLes mer
Laguna Colorado (BOL)
1. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 27 °C
Tweede dag gebolder door de bergen. Een pak meer stops om de benen te strekken en van de omgeving te genieten. Naast de ondertussen gebruikelijke flamingo's, vulkanen en lagunes krijgen we vandaag ookLes mer
Atullcha (BOL)
2. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 29 °C
Laatste tussenstop richting Uyuni. Prachtige dag ook om de zonnebril kwijt te spelen. Na twee dagen even genoeg van de moderne en minder moderne Boliviaanse platen, dus toch maar vriendelijk gevraagdLes mer
Salar De Uyuni (BOL)
3. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 29 °C
Zout. Massa's. Tientallen kilometers en honderdvijftig meter diep. Toch af en toe opletten dat je niet door de bodem zakt. We krijgen waar voor ons geld. Zonsopgang op het eiland, tussen de cactussen.Les mer
Potosí (BOL) - Centro
6. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
Stad die de adem afsnijdt, om uiteenlopende redenen. Meer dan vier kilometer hoog, dus bij de minste inspanning happen naar lucht. Blijkt de op één na hoogste stad ter wereld, hadden we niet opLes mer
Potosí (BOL) - Cerro Rico
7. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
Nog minder zuurstof onder de grond. We bezoeken de in een ver verleden wereldvermaarde mijn. In de lage modderige gangetjes blijken onze laarzen en helmen geen overbodige luxe. Onder invloed vanLes mer
Sucre (BOL)
10. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 21 °C
Ronduit de gemakkelijkste stad in Bolivië, met alle gevolgen vandien. De combinatie van Westers voedsel, aangenaam weer en goedkope lessen Spaans trekt vooral jonge gringo's aan. BezwaarlijkLes mer
Santa Cruz (BOL)
11. februar 2017, Bolivia ⋅ ☁️ 20 °C
Tropische temperaturen en twee weken nog vooraleer het belangrijkste feest in Bolivië van start gaat. Tijd dus om een koningin te kiezen voor carnaval. Kleurrijke, beweeglijke, komische boel. BelooftLes mer
Samaipata (BOL)
15. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 21 °C
Trouwen met een expat en een zaak opendoen lijkt hier de lokale sport. Levert best wel voordelen op voor de reiziger. Goede wifi, comfortabel hostel, lekker eten en echte koffie bijvoorbeeld. We nemenLes mer
Brieven aan Zuid-Amerika (3/5)
16. februar 2017, Bolivia ⋅ ☁️ 19 °C
Beste Zuid-Amerika,
Gelieve ons gestel wat minder op de proef te stellen. Plaats ons niet voor het dilemma tussen te weinig zuurstof om rond te lopen en te heet om buiten te komen. Onze ledematenLes mer
Parque Amboró (BOL)
17. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 21 °C
Twee dagen op tocht in de jungle. Zoogdieren komen we er niet tegen. Wel wat vogels en vooral insecten. Toch zeker de moeite. Regen gedurende het eerste deel van de dag, maar ons traject loopt sowiesoLes mer
Cochabamba (BOL)
22. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 17 °C
Te koppig om de duurdere toeristenbus te nemen. Er geraken blijkt een hele opdracht. Tussenstop in Comarapa, een dorpje waar alle ogen ons aanstaren. Cochabamba is een stuk groter en vooral minderLes mer
La Paz (BOL) - Murillo, Sopocachi
25. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 12 °C
Met voorsprong de interessantste stad van Bolivië. Vier kilometer boven zeeniveau. We trappen weer op onze adem de eerste dag. Gelukkig hebben ze hier een fantastisch netwerk van kabelbanen dat onsLes mer
La Paz (BOL) - Locals
26. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 11 °C
Andere kleren, maar de lokale bewoners blijken gewone mensen. Omdat het carnaval is hangen er hier en daar zatlappen rond. Op de heksenmarkt zien we vooral curieuze koopwaar. Tijdens deLes mer
La Paz (BOL) - Street Art
27. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 9 °C
Ondertussen een vaste rubriek in de grote steden. La Paz bulkt niet van de street art zoals andere hoofdsteden, maar wat er te zien is, is wel van hoge kwaliteit. Duidelijke boodschappen ook.Les mer
La Paz (BOL) - Jisk'a Anata
27. februar 2017, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
Blijkbaar kan het hier wel alle dagen carnaval zijn. Het heeft er toch veel van weg. Na de dag van de vaders, dag van de moeders, dag van de kinderen en de grote stoet doen ze er hier nog een schepjeLes mer