Satellite
Show on map
 • Day24

  Sjakie

  December 13, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 37 °C

  Een beetje zielig verhaal dit :
  Sjakie werd, toen hij nog maar een paar weken oud was, al door zijn vriendjes voorbij geschoten als zij vliegen probeerden te vangen. In de loop tikten ze hem dan met hun staarten op zijn rug...Sjakie merkte dat hij niet zoals zij tegen muren kon oplopen, en gewoon in alles veel langzamer is.
  Naarmate hij groeide en groeide, en alleen maar trager werd, vertelde zijn moeder dat hij helemaal geen vliegen hoefde te vangen, omdat hij vegetarisch was, dus ook niet hoefde te klimmen , en die staart helemaal niet nodig had...
  Verder zei ze, jij hoeft ook niet zoals die staartigen op allerlei vrouwtjes te jagen, als de tijd daar rijp voor is, vind je een vrouwtje waar je je hele leven bij blijft.
  Dus nu ligt Sjakie hier s’morgens in de zon op te warmen op de campsite. Het enige waar hij voor moet oppassen als hij zonneenergie aan het laden is zijn de banden van de 4WD’s van die travellers, want ja die letten niet goed op !!

  Dat vrouwtje dat wil dus maar niet komen, en ja Sjakie is geen held, al eens bijna overreden op de doorgaande weg, en overzwemmen op de rivier? Te sterke stroming ....

  Wat is de biologische benaming van Sjakie??
  ** sorry er worden geen prijzen verloot, dit is puur voor de eer**
  Read more

  Marjolein Pors

  Niebrem???

  12/14/17Reply
  Bente Pronk

  Leuk verhaaltje hoor 😊

  12/14/17Reply
  Marjolein Pors

  Denk jij ook dat het een Niebrem is Bente?

  12/14/17Reply
  3 more comments