Flying out !

Het is uiteindelijk tijd om hier gedag te zeggen, nog even tijd voor wat typisch Australische zaken : zwarte zwanen, Jacobs Ladder in Kings park met de fanatieke jogs, en wanneer ik met Arja naar deもっと詳しく
Fremantle/ Rottnest island

In de buurt van Perth aangekomen, besluit Arja op familiebezoek te gaan, dus scheidden onze wegen even, maar ze heeft wel goede tips, waardoor ik in Fremantle beland. Deze plaats heeft o.a een VOCもっと詳しく
Westkust

We blijven westwaarts gaan, en wisselen de fraaie baaien af met een klim van Mount Frankland, wat stevig wandelwerk in de Gumtree bossen en stops in verschillende
Silica white sand

Vanuit Esperance rijden we naar Cape le Grand NP, via een doenlijke zandweg komen we bij Dunns Rock, een paradijselijk wit strand,en blijven hier 2 nachten. Vertier bestaat uit surfen met deもっと詳しく
1000 KM verder.....

Na een stop bij de kliffen vinden we een prachtige plek in Nullabor NP. Een uitgestrekte vlakte met een pittige afdaling naar het strand, en zandduinen. De camper is goed voorzien van verse waar, dusもっと詳しく
Outback trails

Vanuit de Flinders rijden we de via de dirt road naar Mt Ive outback station. De omgeving is prachtig, met continu wisselende kleuren, met als toppunt de spierwitte zoutmeren in het rode land.もっと詳しく
Flinders en Hawker range

Voor de route naar Perth en het echte kilometervreten begint starten we met een 2 hikes in de Flinders Range. 1 ervan is een tocht door de “narrows”, een prachtige smalle gorge. We vinden 2 dagenもっと詳しく
Trip to the West

Na enkele dagen Sydney een korte vlucht naar Adelaide, en bij Arja (waar ik in januari al verbleef )de camper ingepakt. Haar plan is een trip rond Australië het komende jaar, en ik heb afgesproken deもっと詳しく
It was a ferry nice ride!

19000km verder afscheid genomen van de Honda, een laatste afscheidsrit door t Royal Nat Park onder Sydney, en overgestapt op de ferry, die veel highlights op een fijne manier verbindt: Manly Beach,もっと詳しく
Sydney harbour view

Na de 4 WD trip moet alles goed gereinigd worden : auto, kleding, en ikzelf. Ik vind een goede snorkelstek in de buurt van Newcastle, waar ik bij een duik in een rotskloof oog in oog sta met eenもっと詳しく
Adventure at the beach

Maar vlot een update, anders denk je dat t allemaal maar miserabel is. Na nog een natte nacht rijd ik naar Newcastle, en boek een hostel. De kuststad blijkt echt “ Europese “ charme te hebben, ikもっと詳しく
No Worries!

Ik koers nog wat t binnenland in naar Kerawong Nat. State Forest, voor de grootste en oudste Red Gum trees van t land, echter t slechte weer haalt me weer in, en ik moet mijn hike zeiknat afbreken....もっと詳しく
Dolphin point

Helaas geen laatste reeftour, de cyclonen blijven dat tegenhouden( bijna 1 week geduld gehad) en tijdens t snorkelen bij Bundaberg verwond ik mijn handen en knieën flink. Ik zak dus verder af langsもっと詳しく
Great Barrier??

Queensland heeft t zwaar te verduren met de cyclonen in de buurt, dus mijn beslissing is om weer naar t zuiden te gaan. Dat betekent dat ik opnieuw langs de Farmstay kom, en ik bedenk dat t leuk is omもっと詳しく
Maggie's Paradise

Townsville is de volgende stek, nog steeds tropisch warm, en t hostel is aanlokkelijk geprijsd, met Airco, zwembad, lekkere hangbar, daar rust ik goed 2 dagen uit. Veel gehoord over Magnetic Island (もっと詳しく
Welcome to the tropics

Nog enkele grieperige dagen verder met een campsite aan t strand, met elke dag een heftige hoosbui, trek ik verder naar Airlie Beach, en slaap bij een backpackers hostel, wat betekent dat ik wat meerもっと詳しく
Farmstay!

Na een hele natte avond en nacht, al vroeg verder gaan rijden, gelukkig zijn er wat droge momenten, en goede stopplekken, maar de motivatie zakt wat. Als ik er 350 km op heb zitten, kijk ik s opもっと詳しく
Rainseason

Het strandkamp bij Inskip verlaten, het zand overal uitgeborsteld, wil ik toch proberen richting Airlie Beach en de Whitsundays te komen. Het is rond de 28oC en heeeel vochtig, onderweg soms stoppenもっと詳しく
Back in AUS

Weer terug in Australië voelt een beetje als thuiskomen, speciaal Currumbin, met weer een nachtje op t strand. Nu ook het lokale wildlifepark ingedoken ( niet gratis) en toch wel benieuwd naar de “もっと詳しく
Oakland Lodge

In een poging om de stortregen te ontvluchten kom ik op een camping terecht met zeer goede voorzieningen, waaronder hot tub en gemeenschappelijke keuken,zodat t goed uit te houden is , en de volgendeもっと詳しく
Wet Wet Wet

T rondje voert langs de oostkust, vanwaar je steeds zicht hebt op Mt Taranaki. Overal stuit je op rainforest tracks, watervallen en suspension bridges.
Er zijn niet veel gratis kampplekken, waardoorもっと詳しく
Hot and Cold springs

Dinsdagmorgen de huurauto opgehaald in Auckland NZ. Tijdens de vlucht van buurvrouw tientallen tips gehad, en daardoor en de weersverwachting al snel t rondje uitgedacht : eerst naarRoturua,もっと詳しく
Surf and turf

T weer leek voor Queensland niet best, met dagen achtereen regen, dus ik besluit dan maar het regenwoud op te zoeken, daar maakt t niet veel uit.
Geweldige tocht in Lamington NP, met watervallen,もっと詳しく
Bright lights

Deze stad lijkt een mix: beetje New York, beetje Singapore , pietsje London. Vooral de hoeveelheid parken valt op.
Genoeg vermaak dus, met een BBQ bij de groeve, waar Bribane s eerste bouwstenenもっと詳しく
Brisbane all inclusive

In Brisbane, Queensland beland. Via Wil en Kees onderdak gekregen bij Dorothy,journalist. Locatie : midden in de stad, 9e etage, dus een lekker briesje die de tropische hitte wegblaast s nachts .もっと詳しく
旅行者Goede reis gehad?
旅行者Al terug in holland? tot binnenkort.
旅行者Ja goede reis gehad met snelle overstap , tot snel ziens !