• Sardinia: Salinedda ⚓

27–29 июн., Италия ⋅ ☀️ 29 °C

De wind gaat 180 graden draaien dus we zeilen net even het hoekje om dit keer goed beschut te liggen tegen de noorden wind die er aan komt. Het is weer een mooi baai dit keer omringd door een of ander resort. Op het mini strandje is de helft gereserveerd voor de bedjes van de mensen uit het resort. Op onze sup nemen we ook even een kijkje maar hebben het al gauw gezien. Ook hier doen we weer een spearfish poging, maar helaas opnieuw onsuccesvol.

Het meest enerverende is een charter zeilboot die besluit een route te nemen die duidelijk niet geschikt is voor zeilboten: slecht in kaart gebracht maar wel met zichtbare rotsen op de kaart. De charter boot schijnt echter te denken dat het een olifantenpaadje is een gaat er vol voor. Met een flinke snelheid op de motor varen ze op de eerste rotsen. We horen meerdere keren kudunk kudunk kudunk. In plaats van terug te keren naar waar ze vandaan komen besluiten ze nog harder door te varen en nu zien we de boot een tijdje duidelijk op de rotsen liggen. We hebben onze dinghy in het water liggen maar zonder motortje. Op het moment dat we besluiten om het motortje er op te zetten zodat we erheen kunnen om te kijken of we moeten helpen, varen ze weer door. De charter boot vaart toch nog maar een baaitje verder want die durft zich na dit schouwspel niet in onze baai te vertonen 🙈