- Mostra viaggio
- Aggiungi alla lista dei desideriRimuovi dalla lista dei desideri
- Giorno 394–399
- 1 luglio 2025 - 6 luglio 2025
- 5 notti
- ☀️ 30 °C
- Altitudine: Livello del mare
ItaliaOlbia40°54’28” N 9°34’35” E
Sardinia: La Vecchie Saline⚓

La Vecchie Saline, een Valhalla voor kitesurfers. Ook voor beginners. Dat komt goed uit want we gaan beginnen met kitesurf lessen! Van onze goede vriendinnen Beautje mogen we voor 2 flessen gin, een paar keer koken en dikke knuffels hun kite set over nemen😍😍😍 Aangezien Beautje vanaf Menorca aan het zoeken is naar een weergaatje om naar Sardinië te komen, en onze kite set dus bijna aankomt, is het hoogtijd om de basis eens te leren.
De avond van te voren borrelen we eerst nog met onze nieuwe Duitse vrienden Benny en Zina. Niet te gek want morgen hebben we onze eerste kite les. Drie keer krijgen we samen 2 uur les van Marco. Niet op zee, maar eerst op het strand en daarna in een klein zout meertje/badje net achter het strand. Ideaal voor beginners.
Op dag 1 leren we hoe de kite in elkaar steekt, hoe je deze klaarmaakt, de lucht in krijgt, bestuurt, er veilig mee over het strand loopt terwijl die in de lucht zweeft, weer omlaag krijgt en tenslotte opruimt. Veel nieuwe informatie in twee uur tijd na lang niet zo geconcentreerd bezig te zijn geweest met het leren van iets totaal nieuws. We hebben goede wind, zelfs iets te veel voor absolute beginners dus we stappen over van een opblaasbare kite naar een hybride kit. Het belangrijkste is, na dag één zijn we allebei al meteen enthousiast.
Op dag twee waait het al iets minder, maar nog steeds prima. Vandaag herhalen we het besturen van de kite, maar op een gegeven moment gaan we toch het watertje in voor bodydrags. Met één hand aan het "stuur" of allebei worden we door de kite aan de wind en met ruime wind door het water gesleurd, dat is de bedoeling. Het happen van het nog zoutere water dan de zee af en toe is niet de bedoeling, maar gebeurt een paar keer toch. Op een gegeven moment hebben we het allebei door en krijgen we ook het board erbij om daarmee te "bodydraggen". Ook dit gaat ons best goed af. We eindigen les twee met het nabootsen van de waterstart maar dan zonder board. Zittend vanaf het strand breng je eerst de kite omlaag en vervolgens weer omhoog om die kracht te gebruiken om op je benen omhoog te komen. Bart lukt het, ik ben te moe na 2 uur. Morgen weer een dag.
Op dag 3, zaterdag, komt er een extra obstakel bij. Er is net wel, net niet genoeg wind. Juist nu we aangekomen zijn bij het maken van onze eerste daadwerkelijke kitesurf meters. We beginnen eerst met waar we gisteren geëindigd zijn: omhoog komen. Dit keer hebben we het allebei meteen door dus vol enthousiasme gaan we door naar het volgende. Zittend in het water, board om je voeten, de kite gebruiken om omhoog te komen en vervolgens vooruit getrokken worden.
Helaas heeft de wind andere plannen. Het kleine beetje wind dat er is komt overal en nergens vandaan, er is geen peil op te trekken. Dat maakt het voor ons erg lastig. We komen wel omhoog maar om vervolgens ook voortgetrokken worden is niet te doen. Totdat, helemaal aan het einde het mij lukt! Het is maar een paar meter, maar het lukt. Snel geef ik de kite terug aan Bart zodat het hem, met de wind die nu heel even goed blijkt te zijn, hopelijk ook nog lukt. En ja hoor! Ook Bart heeft zijn eerste meters gemaakt! Zo voelt de beginnerscursus kiten toch meer geslaagd.
Van Marco, onze instructeur, horen we later dat we het heel snel hebben opgepikt. Aangezien we het eigenlijk allebei in maar 3 uur voor elkaar hebben gekregen omdat we van die 6 uur per persoon maar de helft van de tijd de kite hadden. Daardoor zijn we toch nog wat trotser op onszelf. We nodigen Marco uit voor een drankje in het barretje om nog even na te praten. Als Bart vertelt dat hij zelf zeil instructeur is, is het ijs helemaal gebroken en krijgen we allemaal leuke verhalen te horen. Al met al was dit een top ervaring. Nu moeten we vooral heel maar dan ook heel veel blijven oefenen. Dat wordt nog wel een uitdaging want als je goed weer hebt om te kiten lig je waarschijnlijk niet zo lekker in de baai. Nouja, dat is iets om de komende tijd uit te gaan zoeken.Leggi altro
Vet, mooie eerste stap 🌊 [Ot]