- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 446–449
- August 22, 2025 - August 25, 2025
- 3 nights
- ☀️ 31 °C
- Altitude: Sea level
ItalyTaormina37°50’45” N 15°17’13” E
Sicilia: Taormina ⚓
Aug 22–25 in Italy ⋅ ☀️ 31 °C
Taormina, of volgens Bart Traore, Tormina, Taomina en nog allerlei ander variaties. Maar Traore is zijn favoriet, Ajacied is het ook eigenlijk ❌❌❌.
Taormina is gelegen bovenop een berg/heuvel en wij liggen beneden in de baai voor anker. Wij vieren onze eigen Odysee door de straat van Messina met een borrel op het beste terras van Taormina: de Nimrod. De volgende dag lijkt het erop dat we s avonds en s nachts een poging kunnen wagen om naar Siracusa door te varen. Daar staat volgens de voorspellingen aan het einde van de week namelijk gunstige wind om richting Griekenland te varen.
Maar dat is vanavond pas, dus vandaag kunnen we nog op pad! We roeien met de dinghy naar het strand. Want je dinghy ergens laten op Sicilië/Italië is niet alleen lastig, er is ook nog eens een grote kans dat die gejat wordt. Zonder motortje is onze nu toch wel steeds slappere dinghy niet zo interessant meer denken we. Maar voor "je weet maar nooit" tillen we dinghy toch op het strand richting een hek waar Dinghus op slot kunnen doen. We pakken de bus omhoog naar Taormina. Alleen al het uitzicht over de baai is prachtig. Maar de bus geeft ons ook een eerste indruk van hoe het in Taormina gaat zij : stampensvol toeristen...
Als we uitstappen geeft Bart aan dat hij trek heeft, classic. Dus vinden we een bakkertje waar ik een heerlijk croissantje scoor en Bart op zijn Italiaans een rijkgevuld broodje met verse gesneden mortadella, mozarella, tomaat, olijfolie en peper. We kunnen er tegen aan. We lopen richting het oude Griekse theater, maar als we daar zijn aangekomen blijkt dat het €14 per persoon is, dat vinden we toch wat overdreven. Dus zullen we het moeten doen met een paar speelse blikken vanaf het punt tot waar we kunnen komen. We hebben al wat theaters gezien en we gaan nog naar Griekenland....
We slenteren nog wat door de mooie maar drukke straatjes. Maar het hoogtepunt is het park vanaf waar we uitzicht hebben op de baai waar onze eigen Nimrod rustig ligt te dobberen. Of nouja rustig, het is weekend dus de baai is weer flink gevuld met boten in allerlei formaten en we kunnen het niet horen, maar we weten het ondertussen uit ervaring, harde muziek vanaf verschillende boten 😅
We struinen nog wat door de stad, halen broodjes voor de komende dagen en gaan dan via een heeel steil paadje naar beneden weer naar huis. Onderweg komen we nog wat ploeterende mensen tegen die omhoog gaan. Wij zijn erg tevreden met onze keuze om omhoog met de bus te gaan😁 Aangekomen op het strand ligt de dinghy er gelukkig nog en peddelen we dus weer terug naar de Nimrod.
We relaxen allebei met een boek en dan is het opeens alweer 18u. Snel maak ik een pasta en maakt Bart de Nimrod zeil klaar voor de poging richting Siracusa. Nou dat blijft bij een poging. We hadden allebei al niet super veel zin om te gaan en als we ruim 5nm buiten de kust zijn is er nog steeds geen wind terwijl die er al lang zou moeten zijn. We besluiten om te keren. Het lijkt even toch nog een lekker avond zeiltochtje te worden maar al snel is de wind helemaal op. Op de motor tuffen we terug. Dan zie ik een rode gloed boven op een berg en laat die berg nou de Etna zijn. Aangezien mijn zicht s avonds zonder bril niet top is, vraag ik of Bart hetzelfde ziet. We constateren beide dat het geen lampje is maar dat we lava uit de Etna zien springen! Dat is dan wel weer heel leuk.
Weer terug in de baai vinden we ons oude plekje weer terug. Ondertussen staat er ergens keiharde muziek aan die tot zeker 2 uur s nachts door gaat. Dat weet ik omdat ik tot half drie wakker was om mijn boek uit te lezen, want die was om half twee bijna uit. Dusja als toch al laat is kunnen die laatste paar pagina's die toch altijd meer zijn dan je denkt ook nog wel. Redelijk sloom begin ik dus aan de laatste dag in deze baai. We doen nog wat boodschapjes bij een kleine groente boer en schattige Nonna met een salumeria voordat we aan boord nog eens verder zoeken naar zonnepanelen, lithium accu's, MPPTs, kabels, omvormer etc. Het begint erop te lijken dat we inderdaad goedkoper uit zijn met een complete upgrade aan ons elektrisch systeem aan boord + een soort DIY watermaker dan met alleen een kant en klare watermaker. Het is nog wachten op een paar details en dan hakken we de knoop definitief door.Read more