• Itaka: Vathy ⚓

September 9 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C

Rixt wilde na die pittige tocht van gisteren het champagne zeilen ook wel eens meemaken. Ik weet niet wat voor offer ze de Griekse goden heeft gebracht, maar ze werd op haar wenken bediend. We hadden een heerlijk rustig tochtje naar het hoofdstadje van Ithaka, Cathy. Rixt de fotograaf ging onderweg ook goed los, wat een pracht plaatjes 😍

Bart moest nog aan werk. Dus eenmaal aangekomen in Vathy gingen Rixt en ik samen in de dinghy op pad zodat Bart kon bellen bellen bellen. Aangezien we trek hadden van het champagne zeilen zijn we begonnen met een pita gyros op het terras 😋 Daarna hebben we lekker geflaneerd, heeft Rixt weer pracht fotos gemaakt en mij het een en ander geleerd en gingen we op zoek naar lekkernijen voor op onze borrelplank deluxe. Nou en die hebben we gevonden. Bij de lieve mevrouw van de kaas afdeling kwamen we, nadat wij 200 gram verse feta bestelden, erachter dat men hier feta per kilo koopt 😅 Toen hebben we er maar 300 gram van gemaakt..

Bij de volgende stop scoorden we ook nog dolmas (rijst in wijnbladeren) en zure ansjovisjes, smikkelen. We hadden tijdens het flaneren al gezien dat de baai flink aan het vollopen was. Maar dat het zo druk was geworden merkten we pas toen we weer bij de Nimrod aan boord waren. Jeetje wat een drukte. We lagen hélemaal ingebouwd en elk plekje aan de kade was ondertussen ook bezet. Na allemaal wat tijd voor onszelf hebben we met een heerlijke Aperol Spritz en een biertje genoten van onze feestelijke borrelplank. Vandaag was opnieuw een feestje!