• Ithaka: Goat's Bay 🇬🇷⚓

Sep 10–11 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C

Na ons stadse avontuur hadden we wel weer zin in een mooie plek in de natuur. Dan klinkt geiten baai natuurlijk wel fantastisch. Het was weer een geklungel, lees 3x het ankeren en lange lijnen die in de knoop raken, voor we lagen, maar toen we eenmaal lagen, wauw! Het water was ongelooflijk helder, er liepen geiten op het strand en op een paar bootjes die heel af en toe even kwamen kijken en dan weer vertrokken, lagen we helemaal alleen. Nouja, de geitenherder kwam op een gegeven moment ook nog even aangevaren om zijn geiten te voeren.

Er zwemt veel vis hier, dus tijd voor een speervis avontuur. Na een hele tijd niets had ik op het laatst dan toch raak! Die gaat vanavond op de bbq. Nadat Rixt m heeft schoongemaakt doet Bart de restanten in onze visfuik. Al heel snel hebben we beet. Maar, geen octopus helaas maar een enge slangachtige vis die flink kan bijten: een murene! Rixt en ik vinden het helemaal niks. Bart vindt het wel een leuk avontuur. Vanaf de sup, op zijn flippers probeert hij de murene te bevrijden. Na een paar mislukte pogingen doordat de murene nog veel energie en kracht heeft, houden we de kooi wat langer boven water en vervolgens kan Bart m bevrijden! Een echte held op flippers!

In de middag proberen of we aan land wat hoger kunnen klimmen voor mooie foto's. Dat ging niet. Maar fotografe Rixt had geen hoogte nodig, zie de resultaten. Voor we gaan eten nemen we nog een douche. Oftewel, de zee in, shampoo, zee in, conditioner en sop, de zee weer in. En die laatste keer gaat het bij Rixt mis! Ze is met haar arm op een kwal gesprongen, de kwal is er niet meer maar Rixt zit onder de strepen! Gelukkig valt de pijn al snel mee en jeukt het vooral heel erg. Toch vinden we dat de eindscore is Rixt 2-1 kwal.

Dan is het eindelijk tijd voor de bbq! Naast het zelf gevangen visje hebben we ook genoten van zelfgemaakte souvlaki's en nog wat kippenpoten. Allemaal heerlijk, al smaakt zo'n zelf gevangen vis toch wel het aller lekkerst! Ook al zijn het maar een paar hapjes met één vis voor 3 personen 😅