• Lefkada: Vlicho/Nydri II⚓

Sep 12–14 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

We varen terug naar Nydri. Er is niet zo veel wind. Dus we zijn zo ongeveer de enige boot die wel aan het zeilen is 😅 En dan is er helemaal geen wind meer als we tussen Lefkada en Meganisi door varen. Maar, daardoor ontstaat wel het ideale moment voor Rixt en mij om vanaf de boot in het water te springen en in 70+ meter diep te zwemmen. Rixt maakt nog één keer van de gelegenheid gebruik om weer schitterende foto's te maken en ik doe ook een poging.

Aangekomen in Nydri gaan we lekker naar het zwembad van het Iris Pontoon om de vakantie van Rixt in stijl of te sluiten met een cocktail en een aantal fanatieke potjes Biggen. Daarna is het tijd voor een pita gyros. We struinen wat rond door Nydri maar kunnen niet echt iets vinden wat en er leuk uit ziet en waar er ook een plekje is. Dan worden we aangesproken door een meisje dat een van de vele toeristen boottochtjes aan de toeristen probeert te verkopen "wat zoeken jullie?". We zeggen dat we goede gyros willen waar de locals ook eten. We worden naar Stathis gewezen. Het is meer een snackbar. Met (on)gezellig tl licht, plastic tafeltjes en stoeltjes op straat en 2 grote gyros aan het spit. Dit moet goed zijn.

We nemen alle drie een pita gyros en delen de Griekse salade en extra frietjes. Het is weer ontzettend smullen. Onze laatste ochtend en middag met Rixt spelen we nog één keer Catan aan het zwembad en worden we getrakteerd op een lekkere lunch. Dan is het helaas tijd om afscheid te nemen na een heerlijke en ontzettend gezellig week samen. Rixtie mag zeker nog een keer aanmonsteren als matroos!