Nederland 🏠, Athene & Perdika
Jan 21–Feb 9 in the Netherlands ⋅ ☁️ 8 °C
Op 21 januari stappen we weer in de auto richting Athene. Met code rood: 30-40 knopen wind en veel, maar dan ook heel veel regen. Onze boot ligt gelukkig ruim op tijd al aan de mooring, maar we zien later beelden van drijvende auto's in Poros. Onderweg wordt het water van de zee steeds bruiner door al het water dat wij van de bergen naar beneden zien stromen. Het past wel bij onze traditie, want als wij in Athene zijn dan regent het😅.
Dit keer zijn we onderweg naar het vliegveld voor twee weekjes Nederland (business en pleasure). In de kofferbak zit onze oude watermaker. Onze watermaker doet het al bijna een jaar niet en we zijn al een tijd aan het zoeken naar vervanging. Zeker sinds we lithium accu's en extra zonnepanelen hebben. Een tijd geleden heeft Bart onze oude watermaker online aangeboden tegen een lege prijs, maandenlang geen reactie. Op een dag besluit hij de hulp van Casper (10) in te schakelen om de watermaker helemaal uit elkaar te halen. Misschien kunnen we nog wat met de onderdelen en anders is het in ieder geval beter te vervoeren. Als ze net klaar zijn krijgt Bart een berichtje via Facebook "is de watermaker nog steeds beschikbaar, want ik wil m graag hebben". Zul je net zien 😂 Prijs weer een beetje omlaag en weer enigzins in elkaar schroeven en een paar dagen later achterin de auto. Uiteindelijk neemt een Grieks stel in een buitenwijk van Athene m voor een leuke prijs van ons over, ideaal!
In Nederland worden we heel lief bijna tegen middernacht opgehaald door Marloes. We worden thuis meteen volgestopt met lekkernijen, wat een verwennerij. De volgende dag gaan we gezellig bij Bart's bonus oma Paula op bezoek. Daarna blijft Bart nog een paar dagen in het zuiden om andere de verjaardag van zijn mama te vieren. Ik ga ondertussen alvast naar mijn ouders in Amsterdam. Over een week moeten zij het huis uit want ze gaan verhuizen, ik kan dus mooi helpen met inpakken. Na een paar dagen is het huis dan helemaal leeg. Ons fijne familie paleis in Amsterdam. Van vakantie huis, tot studentenhuis van mijn broertje en mij en fijne woning van mijn ouders. Tijd om nog een laatste kroegentocht met papa door de Jordaan te doen, terwijl ook Bart samen met Marloes een lekker biertje drinkt.
Deze twee weken in Nederland staan in het teken van familie, vrienden en spullen verzamelen voor het grote project als we terug komen: de kiel eraf halen, weer opbouwen en kiel er weer op. Zowel bij Marloes, bij mijn ouders als verschillende pakketpunten wordt het ene na het andere pakketje bezorgd. Van 15 bussen kit, primers, kwasten, rollers tot anodes. Ondertussen pakken we ook nog een laagje sneeuw en griepje mee, die laatste had niet gehoeven.
Na twee weken is het weer tijd om te vertrekken. We hebben allebei weer op allerlei plekken geslapen en veel fijne mensen kunnen zien, maar het is tijd om naar huis te gaan en ons klaar te gaan maken voor project kiel.
Als we op 4 februari weer in Athene zijn blijven we nog een nachtje slapen in de stad. Voor de veerboten zijn we te laat en we kunnen de volgende dag heel lief met Peter, Ilse en Laska 🐶 meerijden. Maar eerst gaan we nog even op stap in Athene. We lopen toevallig net op tijd langs het Graf van de Onbekende Soldaat en Presidentieel Paleis in Athene waar de presidentiële garde, elitegroep soldaten in het Grieks Evzones genaamd, in hun ceremoniële outfit van wacht wisselen. Daarna lopen we daar nog onze daadwerkelijke bestemming: het Olympische Stadion uit 330 v.Chr., volledig marmer, bizar. Hier wordt nog steeds het Olympische vuur overhandigd.
Twee dagen later op 7 februari zetten we koers richting Almira. We hebben een tussenstop in Perdika om de harde wind uit te zitten.Read more