• Rinia & Dilos 🏛️⚓

May 13–16 in Greece ⋅ ☁️ 20 °C

Vanuit Siros zeilen we verder oostwaarts naar Rinus, een onbewoond eiland met prachtig heldere baaien en witte stranden. Overdag komen verschillende dagjes boten vanuit Mykonos hier een dagje ankeren, zwemmen en drinken. Maar 's avonds, dan liggen we alleen of bijna alleen in de baai, tot een uur of 11 's ochtends. Op Rinia probeer Bart zijn nieuwe speargun, familie verjaardagscadeau, voor de eerste keer en meteen met succes! Een heerlijke Parrot fish voor op de bbq. We zijn ultiem aan het genieten van deze momenten.

Na een dagje een baai bijna voor ons alleen en een beetje werken varen we het hoekje van Rinia om. Vanuit hier gaan we met de dinghy oversteken naar Dilos. Dilos ook wel Delos is een eiland met misschien wel de grootste archeologische opgraving van Griekenland. Het is de geboorteplaats van God Apollo, de God van het licht en de muziek en zijn tweelingzus Artemis, godin van het nachtlicht en de jacht. Delos werd het religieuze en commerciële centrum van een aantal eilanden die er omheen liggen, min of meer de huidige Cycladen. Het ging zelfs zo ver dat men op een gegeven moment niet meer geboren mocht worden of sterven op het eiland 😱

Veel van de fundamenten van de woningen, zeker rondom het theater zijn nog te bewonderen en er zijn zelfs nog verschillende mozaïeken te zien. Wij zijn helemaal naar boven gelopen om vanaf de top van het prachtige uitzicht over de oude stad, maar ook de andere baaien en eilanden te genieten. Als geschiedenisnerdjes hebben we allebei weer een goede dosis gehad na dit bezoek!