• Birzebbuggia

Jun 27–Jul 1 in Malta ⋅ ☀️ 30 °C

We hebben denk ik nog nooit zo lang gedaan over 50 mijl 😅 De hele nacht gaan we maar zo'n 2,5-3 knopen, pas in de ochtend rond 08:30 gaan we richting de 4 knopen waardoor we uiteindelijk pas om 19 uur aankomen op Malta. Het helpt ook niet dat de ankerbaai die we bedacht hadden vol ligt met kleine bootjes waardoor we nog 10 mijl varen moeten dan gepland, maar we zijn op Malta!

We liggen uiteindelijk in de niet zo pittoreske baai van Birzebuggia. Het is klein plaatsje, maar met een flinke container haven. Het ene container schip dat binnenkomt is nog groter dan het andere. Wij zullen deze plek vooral om twee andere redenen onthouden. Ten eerste, als we een keertje s avonds op stap gaan, omdat het dan eindelijk een beetje is afgekoeld, belanden we in een groot bingo festijn 🤣 Er zitten ergens tussen de 100 en 200 mensen aan plastic tafeltjes en een mevrouw op een kruk met een microfoon neemt haar taak van het oplezen van de nummertjes van een schermpje (geen bingo rad) in zowel het Maltees als Engels, bloedserieus. We hebben het geluk om zelfs een ware bingo in levende lijven mee te maken, en er komen flink wat flappen op tafel! We snappen dat de mevrouw haar taak serieus neemt😉

Maar, wij zullen deze plek vooral onthouden als de plek waar we om 02:45 de wekker zetten, Bart vervolgens besloot om toch buiten te blijven slapen na een slechte nacht, ik in mijn eentje de eerste helft keek, Bart er vanaf de tweede helft bij kwam, we vlak voor de reguliere speeltijd heel verdrietig werden, de verlenging overleefden maar vervolgens dramatisch verloren na penalties van Marokko. Helaas, het WK voor het Nederlands elftal is van korte duur. Huilen! Snel door naar de volgende plek.