- Visa resan
- Lägg till bucket listanTa bort från bucket listan
- Dela
- Dag 23
- lördag 9 november 2013
- 🌧 25 °C
- Höjd över havet: 137 m
ThailandKo Similan8°38’56” N 97°38’42” E
Snorkling runt Similan Islands

Idag var det dags för vår utflykt till Similan Islands. Ögruppen består av nio stycken fabulösa öar som är lokaliserade 70km utanför Khao laks kust. Havet runt dessa öar rankas till ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden med ett siktdjup på 35-40m. I dessa områden trivs bland annat de ovanliga havskreaturen havssköldpaddor, djävulsrocka och valhaj. National Geographic har även rankat Similan Islands till ett av de tio bästa resmålen i världen.
Något vi båda kände vi var tvungna att se och uppleva nu när vi är i Thailand. Vi gick upp tidigt för att äta lyxig frukostbuffé på hotellet innan det var dags att bli upplockade 7:45 för transfer till piren. Framme fick vi kaffe och te i väntan på att alla skulle få utrustning, när allt var klart bar det av med en "speedboat" med 3x200hk motorer.
Vi nådde den första ön, och första stoppet för snorkling efter 1h 15min. Vilket otroligt undervattensliv, hundratals olika fisksorter i regnbågens alla färger. Kunde bocka av alla "Hitta nemo" fiskar utan problem :-) Där flöt vi runt bland korallereven och njöt av den otroligt kristallklara sikten i 45min.
Sedan bar det av till nästa ö där vi gick i land för att spendera lite fritid på stranden, i vattnet och uppe på den magnifika utsiktsplatsen på klipporna. Sen var det lunch innan vi gav oss vidare till ö nummer tre.
Även här snorklare vi tills vi fick kramp i armar och ben och vi kravlade oss upp på båten för att åka till fjärde ön, utflyktens sista destination. Här försökte vi njuta lite av solen tillsammans med alla medresande ryssar, 9 av 10 var från "mother Russia". Detta gjorde att guiden pratade mer ryska än engelska, men vi klarade oss fint ändå och hade en underbar upplevelse i detta undervattensparadis!
Framåt sen eftermiddag var det dags för hemresa. Dåsiga och möra efter en heldag till havs kom vi tillbaka till vårt hotellrum.
Jag hade glömt bort att jag rafsat upp alla mina kläder från min ryggsäck för att hitta mina badbyxor på morgonen innan vi skulle åka. Jag hade lämnat allt i en stor rörig hög på golvet.
Städerskorna hade vikt och sorterat alla mina kläder i fina högar på soffan. En för piké, shorts, t-shirts, linnen, underkläder osv.
lite pinsamt, men gött ;-) haha
Nu har vi varit på hotellrestaurangen och avnjutit grillspett med tillhörande buffé. I dryckesväg lördagslyxade vi till det men en Mojito och en Singapore Sling, nom nom.
Imorgon ska vi ta det lugnt vid poolerna på förmiddagen för att sedan hämta upp vår hyrbil och påbörja vår resa mot Bangkok. Stoppet på vägen blir Hua Hin och prova på som volontärer på Hutsadin Elephant Foundation.
До свидания!
(för er som inte orkar översätta)
På återseende!Läs mer