• Sista dagen i Bangkok och hemresan

15 November 2013, Thailand ⋅ ☁️ 31 °C

Tack vare våra ändrade flygtider så hade vi en hel dag att spendera i Bangkok innan vi skulle bege oss mot kallare breddgrader.

Efter frukost begav vi oss för att hämta våra rentvättade kläder för att sedan packa våra "backpacks" för hemresan. Vid 12 checkade vi ut från vårt rum och jag hämtade min skräddarsydda kostym som nu var helt klar. Supernöjd med resultatet.

Sedan bestämde vi oss för att lägga oss vid polen för att lapa lite sol innan det var för sent... Louise låg och njöt och jag med min nya tatuering var tvungen att ha t-shirt på mig för att inte bleka gaddningen. Det var verkligen stekhett där vi låg på 4:e våningen utan några direkta vindar. Lätt 35 grader i skuggan.

När vi var nöjda och Louise badat i polen ett par omgångar så åkte vi åter igen till marknaden i Pratunam. Där åt vi lunch och shoppade ytterligare lite önskemål från våra nära och kära där hemma.

Innan vi tog taxi hem tog vi en fika på ett mysigt litet café där vi avnjöt kaffe och te samtidigt som vi surfade på deras wifi.

När klockan blev 6 på kvällen hoppade vi in i en taxi mot Bangkok flygplats. 300baht slutade resan på (ca 60kr).

Nu skulle vi flyga till Doha i Qatar istället för Helsningfors som först var tänkt. När vi skulle lämna in vårt baggage var det en lång kö till in-checkningen. Eftersom vi redan checkat in online frågade vi om vi var tvungna att ställa oss i kön. Det behövde vi inte utan blev visade till buisness class incheckningen tillsammans med olje-shekarna. När vi lämnat in vårt baggae fick vi en "Priority"-biljett som tog oss förbi passkontroll och röntgen detektorer i ett naffs. Vilken flyt vi hade bara för vi kom i buisness class incheckningen.

Planet var finare och med mer benutrymme nu med Qatar Airways än vad det var på ditresan med Finnair. Så allt var inte negativt med den oförutsedda ändringen som skedde.

i Doha, Qatar fick vi vänta på anknytande plan i 2:30h för att sedan åka de sista 6h till Köpenhamn. Resan gick väldigt snabbt och smidigt trotts att vi inte kunde sova så mycket. Filmutbudet var ganska bra vilket inte skadade.

Nu är vi hemma i Sverige igen efter 4 veckors äventyr i sydostasien. En resa ingen av oss någonsin kommer glömma. Louise är överlycklig av att få träffa sin Lillfisk igen och kommer nog inte resa ifrån han på ett bra tag...

Tack och hej för denna gången till alla resebloggsföljare! :-)
    Baca lagi