• Tomar

May 15, 2024 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

Denna dagen kunde man gott hoppa över.

Kom iväg 07:40 och sen följde en rak tråkig asfaltsväg utan något särskilt att titta på ett bra tag innan man kom fram till en liten by efter 11 kilometer. Där gjorde man misstaget att inte gå in på första öppna cafe då jag trodde det skulle finnas flera för byn såg stor ut på kartan. Tillslut insåg man att byn tog slut och så det blev ingen riktig paus utan det var bara att fortsätta 8 kilometer till nästa by.

Blev sen mer kuperad terräng när man skulle gå genom en eukalyptussakog utan mycket att titta på och sen började det regna på det och humöret som inte var bra sen tidigare blev ju inte bättre av regnet. Så det var en fröjd att komma fram till byn och sätta sig på den skitigaste uteserveringen hittils. Tog och beställde en större kaka vilket visade sig vara mer som en pannkaka smakmässigt.

Mätt och gladare av att regnet upphörde så var det roligt ett par hundra meter innan husen tog slut och det återigen blev dags att gå på en hårt trafikerad väg igen. Blev något roligare utsikt de sista kilometrarna in till stan när man kommit förbi alla industrier och motorvägar men fortfarande gick man på en trafikerad väg.

Kom sen fram till stan runt klockan 15 efter 31 kilometer och hyfsat sliten och satte mig på boendet och tog det lugnt. Sen började det in fler och fler kompisar från igår som alla hade börjat gå innan mig på morgonen men som jag på något vis gått förbi under dagen.

Har sen gått en tur på stan som verkar rätt trevlig med en kanal som rinner igenom och en stor gammal borg uppe på en höjd.