• Alvaiazere

May 16, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 17 °C

Idag var det betydligt roligare än igår, bättre utsikt och ingen trafik.

Kom iväg redan 07:15 och piggare än igår och det gick fort ut ur stan och därefter blev den en stund bredvid floden innan landsbygden tog över och det blev mer olivträd och korkekar att titta på.

Blev sen lite fika efter 2 timmar ihop med andra pilgrimer innan jag fortsatte ytterligare 10 kilometer utan att se någon annan på vägen förutom en svart svan fram till nästa fikaställe. Men när jag väl skulle gå därifrån kom det en okänd kille jag inte hade sett innan.

Vidare genom en liten skog innan man skulle följa en rak väg i 4 kilometer nästan utan trafik fram till ett boende. Klockan var då nästan 2 och jag hade gått i 25 kilometer men beslöt mig för att fortsätta gå då benen var pigga.

Körde sen om ett par som bodde på samma ställe som jag igår men efter ett tag kändes det som att någonting var fel för man såg inga pilar att följa så jag fick slå på gps:en och inse att man hade missat en avfart för 600 meter sedan... Så det var bara att vända. Paret bakom hade inte sett avfarten heller så de blev förvånade när jag pekade på dem att de skulle vända.

Hittade avfarten och kan tänka mig att det stått en bil eller något precis på hörnet som döljde pilen när man gick förbi första gången.

Kom tillslut fram till boendet vid 15:00 hyfsat trött. Här var ingen trängsel så när han erbjöd mig ett eget rum för 40 kronor extra så slog jag till direkt. Lite annexet i Sällskapsresan över det hela men eget rum trots allt. Bättre är stämplen man får i pilgrimspasset, ett mindre konstverk annat än de köpta stämplarna alla andra använder.

Och som om man inte hade gått nog idag så låg mataffären 1 kilometer tillbaka från där man kom ifrån tidigare. Men utan ryggsäcken är det ju lite enklare även efter en lång dag.

Så jag har nog gått runt 34 kilometer idag med besöket i affären så man lär somna tidigt idag