• Jérez del Marquesado

November 3, 2025 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C

En kanondag.

Hade sovit riktigt bra i mitt svala rum och hade 16 grader när jag vaknade. Tror inte resten av de boende gillade denna temperatur.

Efter frukost var man iväg. Gick ihop med spanjoren ut ur byn sen stannade jag och tog av mig kläder när solen började värma och och sen dess har man varit själv idag.

Enda roliga man sett idag var en flock bergsgetter. Såg något röra sig i skogen en bit framför mig och helt plötsligt sprang de över vägen och upp på nästa kulle. Stora horn hade de. Ytterst sällsynt med stora vilddjur i detta land för min del.

Passerade några småbyar där allt var stängt på måndagar. Lyckades dock hitta ett bageri i en av dessa byar så jag fick tag i en brödbit att avnjuta ihop med mitt kranvatten, bättre än ingenting... Innan man äntligen kom fram till en by med en nybyggd affär precis bredvid leden där ryggsäcken fylldes på.

Kom sen fram till en väldigt röd övergiven by. Var en gammal järngruva med dagbrott som lades ner på 90 talet.

Efter lite mer grusväg var man framme i byn man skulle bo i. Hade tid över innan jag kunde checka in men här var allt också stängt så det blev till att bara vänta ut tiden i solen.

Trodde jag hade bokat eget rum idag för det fanns inga vanliga boenden här. Men det visade sig att jag och spanjoren skulle bo på samma rum när jag väl skulle checka in... Dagens överraskning. Bott bredvid varandra förut och han snarkar inte som tur är.

Här fanns i alla fall en affär som var öppen på kvällen efter siestan så det blir mat på boendet.

Blev 27km idag.