• Dnešné prvenstvá

January 29, 2023 in Thailand ⋅ ☁️ 25 °C

Deň začína prvým prvenstvom, na raňajky sme ochutnali pečené plnené pirôžky, podľa chuti tipujem s mangom, včera kúpila Zuzka s Tomáškom, keď boli v dedine na motorke.
    Na pláži sme rozložili Kuba, aby mal Adamko kde šantiť, my dvaja sme sa vybrali na prechádzku po pláži a tu si začnem všímať “výšivky” v piesku. To sú cestičky malých krabíkov, kým znova nezalezú do dierky v piesku. To som nevidela na žiadnej pláži, kde sme doteraz boli. O pol dvanástej odchádzame z pláže, ideme sa naobedovať. Kuba nechávame na pláži na popoludnie, aby sme ho neskladali a znova nerozkladali, ale dnes nám to nevyšlo, nepomohli sme si.
    Kým Adamko obedoval, vyplnili sme čas do nášho obeda tým, že som prvýkrát v živote sadla na motorku, ale len s Tomáškom, s Milanom som sa bála a vyrazili sme do dediny pre ďalšie pirôžky a ďalšiu zeleninu pre Adamka. Z toho, čo sa tu čerstvé dalo kúpiť mal dnes na olovrant prvýkrát parený rozmixovaný čerstvý batát s mrkvičkou.
    Chutilo mu veľmi.
    Ďalšie “prvé” bolo pre mňa nakupovanie čerstvého manga v obchodíku, kde sa piekli klobásky a predávalo ovocie a tiež benzín, pre tých, čo to nepoznajú v plastových fľašiach viď foto.
    Počas obeda dospelákov sa tak rozfúkalo, že sme sa báli, či nám Kuba z pláže neodfúklo, zvládol to, Milan ho ráno dobre ukotvil. V tom vetre sme usúdili, že v zloženom stave bude určite v bezpečí.
    Vietor sa už síce ukľudnil, ale poniektorí radšej vymenili pláž za koktejl vo FU bare.