Vietnam
Ấp Nhât

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
1 travelers at this place
 • Day40

  Cu chi alagutak

  January 15, 2015 in Vietnam ⋅ ☀️ 28 °C

  Day 15
  Ma kimentunk Saigonbol, hogy megtekintsuk a vietnami haboru egyik fontos szerepet jatszo emleket a cu chi alagutakat. Amugy a vietnamiak ezt amerikai haborunak hivjak :)) de hat ez ertheto. Az alagutak 200km hosszan huzodtak meg a foldfelszin alatt, a vietkongok epitettek, hogy elrejtozzenek az amcsik elol. A haboru 8 evig tartott 1975-ig, ami nem csak a veget jelentette, hanem eszak es del vietnam ujraegyesuleset is. Ezutan 20evig az USA embargo ala vonta az orszagot, amit '95ben torolt el Bill Clinton. Azota indult fejlodesnek az orszag, a gazdasag es a turizmus is.
  A tura alatt kaphattunk egy kepet arrol, hogy zajlottak az osszecsapasok, lattunk kratert, ahova becsapodott a bomba, tankot, csapdakat, amiket a vietkongok epitettek, bebujhattunk az alagutba amit az 50kilos vietekre terveztek (lsd foto), lattunk bunkert, illetve setaltunk is az alagutban. En konkretan kiszalltam az alagutbol 20meter utan, mert nem birtam a hoseget a kb 60cmX90cm-es lukban!!!! De volt olyan a csoportban, aki 120meterig birta. Es anno ugye itt eltek az emberek evekig.
  A legdurvabb elmeny a loveszet volt, ahol is a korabeli fegyvereket lehetett kiprobalni. Tomi benevezett egy amerikai M16-osra (ha barkinek ez mond valamit), en csak remuldoztem. Iszonyu hangosak voltak a fegyverek, ijeszto volt hallani a gepfegyverek ropogasat. Ehhez kepest milyen lehet egy bombazas?!
  Azt hiszem szerencses korszakba szulettunk.
  Read more

  Lavinia Iordache

  what's this? looks like quicksand/earth mover.

  5/23/15Reply
  Katalin Szecsenyi

  Lavi, The tunnels were used by Viet Cong soldiers as hiding spots during Vietnam war and they actually lived there for years. On the pic you can see one of the entry point to the tunnel.

  5/24/15Reply
   

You might also know this place by the following names:

Ấp Nhât, Ap Nhat