• Vertrek

22. april 2024, Holland ⋅ ☁️ 4 °C

Vandaag gaat het gebeuren: mijn eerste solo-tripje naar het buitenland! Spannend maar leuk, ik heb er onwijs veel zin.

De wekker stond, voor mijn doen, extreem vroeg vanochtend. Ik wilde iets na 7:30u van huis vertrekken om ruim op tijd bij alle vervoerders te arriveren. Om 9:11 uur zou de Thalys uit Amsterdam wegrijden en als ik die zou halen, móest het allemaal goedkomen. Maar, terwijl ik met mijn brakke hoofd in de badkamer stond kwam de eerste notificatie van de NS-app al binnen: de bovenleiding op het spoor tussen Utrecht en Schiphol/Amsterdam was defect, dus m'n beoogde treinreis werd gecanceld. Dat begint lekker!

Je weet niet hoe lang het duurt voordat zo'n bovenleiding dan weer gerepareerd wordt, maar gelukkig rijdt de TGV via Rotterdam, voordat 'ie de grens over gaat, dus het was ook een optie om daarheen te reizen en in Rotterdam op te stappen. Matthijs, die heel lief was mee opgestaan, wees me erop dat die alternatieve route waarschijnlijk ook nog relaxter zou zijn vanwege de altijd volle treinen naar Amsterdam, en ik ging mee in die gedachte. Maar eenmaal op Utrecht Centraal bleek dat er ook op het traject Utrecht-Rotterdam iets aan de hand was. Dit keer een kapotte trein die op het spoor stond, waardoor de volgende intercity in die richting uit zou vallen. Ik werd door een NS-medewerker gewezen op een sprinter naar de havenstad die de uitgevallen intercity zou vervangen, trof een overvol treintje aan met een kapotte deur, schoot een conducteur aan die ik vroeg of hij die deur niet even moest fixen - anders zou deze trein toch óók niet kunnen wegrijden, en besloot tenslotte weer uit die trein te stappen en terug naar de stationshal te lopen, want dit ging ook niet werken. En toen... Toen bleek dat alle stress voor niks was, want de oorspronkelijk beoogde trein van 8:09 uur zou toch gewoon toch naar Amsterdam rijden.

Lekker gewerkt NS!