Duizend meter gravelklim

Het was rond 14:30 uur dat we vertrokken vanaf Tya Bakeri en dat was rijkelijk laat. Maar we hadden al enkele uren geleden besloten dat we sowieso pas morgen de boot over het Bygdin meer zouden nemen,Read more
Uitzichtpunt tusenmeteren op 1.000 meter

Deze weg is open van juni tot september, maar terwijl ik daar mijn fiets omhoog duwde vroeg me af hoe anderen de afgelopen maand hier naar boven waren gekomen. Want de dato 2 juli lagen er nog restenRead more
Fantastische route

En toen waren we ineens boven!
Matthew Norway, die ons inspireerde om deze reis vele van zijn gesuggereerde routes te rijden, zei over de Tusenmeteren-route dat hij hier "de beste gravel-ervaringRead more
Slapen naast een waterkrachtcentraletje

Op een zeker moment werd het toch tijd om uit te gaan kijken naar een kampeerplekje. Probleem alleen was dat dit pad liep langs een vrij verticale rotswand naar boven én naar beneden. Weinig potentieRead more
Einde van de Tusenmeterenweg

We werden wakker van de regen die op het tentdoek tikte, bij wijze van spreken dan want eigenlijk had het de hele nacht geregend en het was mede daardoor ook een beetje een onrustige nacht geweest.Read more
Enclave van typische (vakantie?)huisjes

We fietsen ongeveer een uur over een vrij saaie maar relatief stille, glooiende doorgaande weg. Deze leek tussen twee hellingen in te liggen. We passeerden zo'n onbegrijpelijk hoog houten hek, enRead more
Supersalade bij Tyinstølen Turisthytte

Het parkeerterrein van het restaurant was leeg dus het zag er wat stil uit, op de schaapjes na die er omheen liepen te grazen. Maar op de binnenkant van de voordeur die wagenwijd openstond stond inRead more
Onderweg naar de boot

We hadden nog ruim 2 uur de tijd om de boot te halen op nog geen 23 kilometer afstand van het restaurant. Een makkie. Matthijs had vlak voor vertrek nog een praatje met de uitbater aangeknoopt over deRead more
Wilde rendieren gespot!

Het nood-stop-sein wist ik niet meer, maar op het moment dat ik uitsprak wat ik dacht te zien en Matthijs bevestigde met "Ja, verdomd!!", wisten we allebei dat we snel moesten handelen. We haddenRead more
Op de Bitihorn naar Bygdin

Deze veerboot is sinds 1912 in lijndienst aan het meer van Bygdin. De route is waarschijnlijk de hoogste vaarroute in Noord-Europa, want het meer ligt ingeklemd tussen 2.000 meter hoge toppen van deRead more
Daar waar Matthijs vorig jaar ook was!

Dit hotel is... something else

Geen verkeerde plek om te drogen

De Dikke Agnes was nog nat toen we 'm gisteren inpakten. Hier, achter ons hotel, mocht onze tent wel even in het zonnetje droog stoven.
Microbloemenweide

Echt dóórwandelen was er niet bij hier

Wandeling met bontbekpleviertjes

Zelfde plek, bijna 4 weken later

Op zondag 11 juni appte Matthijs mij een foto van de plek was waar onze route samen later zou kruisen. Bizar hoe snel de omgeving veranderde in slechts enkele weken tijd.
Spiegelglad meer dus hup, foto's maken

Voogies galore

Kramsvogel

Gouden uur bij Bygdin fotograferen

Waarom ik de climate stripes draag

Op de dag dat wij een typische Noorse zomerdag in de bergen beleefden met gemiddeld 10 graden celcius en regen, en in Nederland intussen een zware zomerstorm woedde, werd bekend dat de maand juni vanRead more
De briljante gravel road Mjølkevegen

De Mjølkevegen (Melkweg) is één van de mooiste fietsroutes van Noorwegen. Wij fietsten er vandaag zo'n 55 kilometer van, en inderdaad: het gravelpad was perfect, het gemotoriseerde verkeerRead more
Superveel boerenzwaluwen rond het hotel

Sijsjes zijn er hier in groten getale