Satellite
Show on map
 • Day28

  Bye bye Kazachstan!

  August 5, 2018 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 25 °C

  Na onze treinreis van Aksu naar Almaty is Vé wat ziek dus we rusten 2 dagen uit bij Lena. De shubat die ze ons brengt (gefermenteerde kamelenmelk) helpt niet echt, haar zelfgemaakte borsjt daarentegen smaakt geweldig.

  Daarna ondernemen we onze laatste uitstap in Kazachstan: 3 dagen aan het Issyk meer, de zoveelste turquoise parel op amper een uur rijden van Almaty. Ideaal om te kamperen, tot rust te komen en enkele kleine wandelingen te doen. Enkele impressies: https://photos.app.goo.gl/xawzzFWGTUofDhBZ9

  Op onze laatste dag in Almaty kopen we wat snacks voor tijdens de rit naar Bishkek morgen, en zoeken we een cadeautje voor Lena. We kopen een plantje en een notitieboekje met poezen erop. Terug thuis vouw ik nog een origami kat met behulp van een Youtube filmpje. Lena is superblij wanneer ze het ziet, en heeft de volgende ochtend zelfs een cadeautje voor ons. Het zijn er eigenlijk drie: 2 mooie porseleinen theekopjes voor ons, ook 2 voor Veronique haar ouders (omdat we gezegd hadden dat zij dit jaar 60 worden) en een notitieboekje voor Veronique. We bedanken haar, nemen afscheid en bestellen dan een taxi naar het busstation. We gaan “ons Lena” toch een beetje missen!

  En zo zit onze tijd in Kazachstan er al op!

  We hadden eigenlijk geen beter land kunnen kiezen om mee te beginnen. De hoofdstad Almaty is voor een deel zeer Westers: een internationaal aanbod qua eten, grote shoppingcentra en moderne gebouwen. Daarnaast zagen we duidelijk de Aziatische cultuur: moskeeën en bazaars, de typische klederdracht, meisjes die massaal veel selfies trekken (al is dat misschien een wereldwijd fenomeen). De Sovjetsfeer is dan weer aanwezig in de vorm van grote boulevards, statige oude gebouwen en natuurlijk de taal. Dankzij de lokale bevolking (en ook een beetje Google Translate) leerden we hier onze eerste woorden Russisch, die we in Kirgistan ongetwijfeld ook gaan kunnen gebruiken.

  We observeerden ook een aantal vreemde gewoontes (voor ons toch) zoals de zeer basic toiletten, mensen die overal langs de baan in hun stilstaande auto zitten, de cannabis die op straat groeit, ongeduldige kamikaze chauffeurs en jammer genoeg ook het weinige respect voor de natuur (veel zwerfvuil in de bergen en rond de meren).

  Maar bovenal bedanken we Kazachstan voor de geweldige gastvrijheid, het lekkere eten en de prachtige natuur!
  Read more

  Pieter VS: super!

  8/8/18Reply
  Mien Pauwels

  We vonden het ook een prachtig land dankzij jullie perfecte getuigenissen. ....

  8/8/18Reply
  Marcella Schreurs

  Dit lijkt op een toilet daar gaat Fred niet lang ....😀trouwens prachtige foto’s een mooi land veel wat we nog niet gezien hebben van de wereld bedankt dat we mogen mee kijken over jullie schouders 😍💋

  8/9/18Reply
  8 more comments