Van de drop in de regen
28. juli 2025, Italien ⋅ ⛅ 23 °C
Ik werd na een onverhoopt tof concert in Sutri deze morgen wakker van gerommel in de lucht. Het zou een onweerachtige dag worden. Ach ja. Ik ken dat ondertussen hier. Het is niet omdat een wolk er dreigend en inktblauw uitziet dat er daarom regen valt. En de norse madam van het fawlty towers hotel in Sutri verzekerde me dat het niet zou regenen.
En toen ik om zeven uur terug de tekens begon te volgen was het lekker koel en inderdaad droog. Ook al bleef het af en toe rommelen. Na wat inspanningen stonden mijn armen weer nat. Maar deze keer niet van het zweet, maar van de klamme luchtvochtigheid.
De hazelnotenteelt is enorm hier. Geen idee waarom ze die hier zo massaal telen. De tred zat er weer goed in. Ik stap de laatste weken altijd makkelijk meer dan 5 km per uur. Zeker als er niet te veel klimmen en dalen in het parcours zit. Tegen 10u voelde ik kleine druppeltjes vallen en daar maakte ik me absoluut niet druk om. Het deed zelfs goed.
Je kan af en toe voelen dat de grootstad Rome dichterbij komt. Een golfterrein met internationale allure, enkele bedrijven met ren- en springpaarden, de rijke mens moet buiten de stad gepast vertier vinden. Ik at wat onderweg en daarna begon het weer te druppelen. Schermutselingen. Geen reden tot regenjas. Maar tegen elven was het menens. Mijn t-shirt werd iets te nat en ik nam mijn regenjas. Dat was echt weken geleden. En nog wat verder werd het zowaar een echte Belgische bui. Ik spreidde mijn paraplu en voelde me prinsheerlijk voorzien tegen dit soort weder. De Italiaanse groepen liepen er armtierig bij. Sommigen met natte sokken in stoffige sandalen, anderen moesten kiezen tussen een nat lijf of natte rugzak wegens veel te klein zeil.
Ik moet ergens het "nog 50km" punt geruisloos zijn gepasseerd tot ik hoog boven me mijn bestemming ontwaarde. Campagnano di Roma. Alweer een oud dorp op een dramatische hoge ligging. Ik kom hier terecht in een minihostel voor 2 personen die vandaag voor mij alleen is. Ik ga eens koken. Een zalige pasta is het plan. Morgen zou de zon weer schijnen.Læs mere

RejsendeZalig!
Rejsende
Je hebt je regenjas dan toch niet voor niks het hele traject meegesleurd.
Rejsende
Precies een schilderij… knap!