NEUSEELAND

• 217gambar
  • 356suka
  • taupo & napier

23 Disember 2023, New Zealand ⋅ ☁️ 18 °C

3 wundervolli und sunnigi Dääg sin leider scho wider verbi...mir hän unglaublich viel gse ...d' idrück sin überwältigend !!!

gstardet mit me fantastische Hike durch dr Urwald uf dr Vulkan Tauhara..
    gfolgt vo de schöne Huka- Falls und vo de Staumuure in Othumhueke wo mir das grandiose Schauspiel hen dörfe beguetachte🥰

Bevor mir ins schöne Napier gfahre sin hen mir uns in de Thermalquelle chönne erhole🤗

In dr Art-Deco Stadt Napier hen mir dr Daag no usklinge lo bevor mir uf Ohakune greist sin...
    Baca lagi

• 𝚜𝚘 𝚋𝚒 𝚞𝚗𝚜 𝚜𝚒𝚗 𝚍𝚠𝚒𝚎𝚑𝚗𝚊𝚌𝚑𝚝𝚜𝚍𝚊̈𝚊̈𝚐 𝚟𝚎𝚛𝚋𝚒- 𝚞𝚗𝚍 𝚒 𝚋𝚒 𝚏𝚛𝚘𝚑..𝚎𝚜 𝚐𝚒𝚝 𝚍𝚘 𝚗𝚞𝚕𝚕 𝚠𝚒𝚎𝚑𝚗𝚊𝚌𝚑𝚝𝚜𝚜𝚝𝚒𝚖𝚖𝚒𝚐 𝚞𝚗𝚍 𝚒 𝚑𝚊𝚜 𝚟𝚎𝚛𝚖𝚒𝚜𝚜𝚝 𝚞𝚗𝚍 𝚎𝚞 𝚊𝚞😍
    𝚊𝚋𝚎𝚛 𝚎𝚜 𝚐𝚒𝚝 𝚓𝚘 𝚠𝚒𝚍𝚎𝚛 𝚎 𝚗𝚊̈𝚐𝚜𝚝𝚜 𝚓𝚘𝚘𝚛❣️
    𝚍𝚛 𝚋𝚎𝚗𝚒 𝚑𝚎𝚝𝚜 𝚗𝚒𝚍 𝚐𝚊𝚗𝚣 𝚜𝚘 𝚜𝚌𝚑𝚕𝚒𝚖𝚖 𝚐𝚏𝚞𝚗𝚍𝚎😆

• Ohakune - Wellington

28 Disember 2023, New Zealand ⋅ 🌙 12 °C

In Ohakune acho het uns leider s Wätterglück ä wenig verloh. Somit hän mir nur ä kleine Hike zu enere alte Isebahnbruck und nid wie plant die grossi Herusforderig um dr Kegelvulkan Tongariro gmacht. Leider muss mä halt ab und zue abstrich mache. Us geplante 4 Nächt hän mir uns wäg em schlächte Wätter entschiede nur 2 z mache um scho friener uf Wellington z go. Dä Entscheid het sich absolut glohnt. Wellington het so viel z biete. Näbscht em schöne Hafe und dr Cuba Street(shopping🤑) isch s Museum Te Papa absolut z empfehle.
    Hüt gohts denn uf d Fähri nach Pikton und somit lön mir die grandiosi Nordinslä(eifach überwältigend) hinter uns und sinn so gspannt was uns no alles uf dr Südinslä erwartet.

• Picton-Kaikoura-Havelock-Nelson

30 Disember 2023, New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

Noch 3.5h Überfahrt sin mir im beschaulichä Picton ihtroffe😍
    Die letschte 30min hän uns scho voll us dä Socke kaue. Einfach nur grandios mit dä Fähri durch d Fjorde vo dä Marlborosounds z fahre.
    Noch em ahlege isch es denn schnurrstracks uf Kaikoura an d’Ostküste gange. Näbst dä Robbe und Seehundkolonie hän mir uns au riesig uf die geplanti Whale-Watching-Tour gfreut🫶
    Die isch aber wäge zu hohem Wällegang abgseit worde.😥
    Noch däm kleine Rückschlag hän mir halt s Hafestädli no bitz unsicher gmacht.
    Am Dag druf isch scho wieder s nägschte Highlight uf em Plan gstande.
    Wieder zruck nach Havelock(marlborosounds) hän mir s Schifftaxi gno wo uns nach 30minütiger atemberaubender Fahrt uf d Hopewelllodge brocht het.
    Noch mä enspannte aber au sportliche Dag(Kanu, Standup-paddle und Bike) 🚴🏻‍♂️🚣🏻‍♂️freue mir uns uf ä feini sälbergmachti Pizza vo de Gastgäber und ä Glas Wysswhi us dr Region.
    Morn gohts denn wieter mit em Wassertaxi zruck nach Havelock wo mir den wieder mit em Camper nach Nelson witerfahre.
    Morn wärde mir jo 12h vor euch ins neue Johr rutsche. Mir mälde uns im 2024 wieder und wünsche euch ä guete Rutsch.🍀🎉

• Neujoors-Gruess vo dr Südinslä

1 Januari 2024, New Zealand ⋅ 🌬 19 °C
  • Nelson-Whakariki Beach-Abel Tasman

3 Januari 2024, New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

Noch mä schöne aber au gmietlichi Neujoorsübergang sinn mir äm 01.01. scho wieder zum nägschte Spot wietergfahre.
    Viellicht erkennt dr eint oder ander dä Strand wo au uf dä windows Hintergrundbilder d seh isch.
    Wharariki beach isch eifach phenomenal. Mä chunt us em stunä nüm use🤩
    Die usgwäschene Felse im Meer und no die Sanddühne am Strand. Einfach nur gigantisch.😍
    Mit viele Ihdrück sinn mir denn zruck uf Nelson gfahre.
    Dr Dag druf isch denn ä 6h Boottrip inkl. Hike an verschiedene Buchte vom Nationalpark Abel Tasman uf em Plan gstande.
    An däm Dag hän sich viele Erreignis überschlage. Zuerscht sinn mir uf dr Hifahrt vo dr Polizei mit Blauliecht wäg Gschwindigkeitsüberschrittig ahghalte worde👮denn hän mir no s Boot verpasst will mir an dr falschi Abholpunkt gfahre sinn😎(hän zum glück no 1h spöter uf ä anders Boot chöne) und zum Schluss hän mir am nomittag noch 2h wandere no am falsche Strand gwartet.
    Wo mir denn s Boot gseh hän wie s in d Bucht näbe dra am fahre isch hän mir mit dä Flipflops an dä Fies öbe 6min zur andere Bucht miese renne.🤪
    Total abkämpft hän mirs zum Glück grad no gschafft.
    Was für ä verpeilte aber au wunderschöne Dag.❤️
    Wieder uf em Camping in Nelson acho hän mir mit mä Glas Wii und mä breite Grinse😬 dr Dag Revue passiere loh.
    Morn gohts denn wieter nach Westport(Ostküste)

• Westport-FJ & Fox Glacier-Omarama

8 Januari 2024, New Zealand ⋅ ☁️ 25 °C

Westport het leider nid däm entsproche wo mir erwartet hän.
    S Städli isch sehr überschaubar und het wenig z biete. 💩
    Einzig d Lag vom Camping(direkt an dr Küste)isch wirklich top.😍
    Dr kurzi Hike und dr ahschliessendi Sunneuntergang am Strand sinn d Highlights vo dä 2 Übernachtige gsi.
    Wieter isch es gange an dr Westküste mit mä kurze Stop bi dä fantastischä Pancake Rocks und em härzige Städli Hokitika wo mir aber wäg em starke Räge nur kurz duregfahre sinn.
    Unser eigentliches Ziel isch aber dr Franz Joseph Gletscher gsi.🫶
    Noch dr erschte Nacht hän mir uns frieh am Morge uf dä wäg gmacht um die 5h Roberts Point Track in Ahgriff zneh.
    Noch mä schöne aber ahsträgende Ufstieg het dr Ahblick uf dr Gletscher uns voll us dä Socke ghaue. Eifach phenomenal🤩
    Uf em Abstieg hets mi (Beni) zwar 3 mol uf d Schnitz kaue aber zum Glück immer ohni blessure.😛
    Unde ahcho sinn mir beidi platt aber au stolz gsi zäme das erläbt z ha.
    Am Dag druf sinn mir denn richtig Fox Glacier Gletscher wietergfahre (bim losfahre häns mir doch gschafft unser Abwäschbecki z überfahre🙈🤣)
    Dört hän mir no ä kleine Hike gmacht um ä Blick uf dr Mt. Tasman und Mt. Cook zerhasche (die 2höchste Berge vo NS)
    Jedoch hän die beide sich in Wolke verhühlt. Am morge druf bi draumhaftem Wätter sinn mir nomol zu däm Spot wo mir die beide sogar gspieglet im See in ihrer volle Pracht hän dörfe gseh😍
    Dr noch sinn mir wieder wäg vo dr Westküste ins Landesinere nach Omarama greist und unterwägs hän mir no die iiskalte Blue Pools in dr nöchi vo Wanaka mitgno.
    Kurz vor Omarama hän mir no sponti ä sprung in dr 14grad kalti Hawea See gmacht wo uns zwei Ihheimischi ä frisch gfangene Fisch gschänkt hän wo mir uns hüt zobe zum erschte mol mit filetiere probiere🐟🥘

• Omarama-Wanaka-Queenstown

15 Januari 2024, New Zealand ⋅ ☀️ 13 °C

Noch 2 schöne Däg im verschlofene Omarama mit äre beihdruckendä Wanderig zum Mt.Cook🤩 und mä ahschliessende entspanne im Hot Pool sinn mir wiiter richtig Wanaka. Dört acho hän mir zerscht dr bekannti Spot <dr Baum im See> ahgstührt wo uns wie so oft ä trubel Chinese bereits empfange hän🙈
    Schnäll ä Foti gschosse und wiiter isch es gange go s Städli ahluege.
    Näbst dä viele Cafis, Bars und Shopping-Möglichkeite punktet dr Ort mit dr grandiose Ussicht uf diä umliegende Bärge wo s im Winter diversi Skigebiet het.😍
    Noch 1 Übernachtig uf mä doch eher bescheidnere Campingplatz hän mir uns uf das scho lang plante Queenstown gfreut.
    Wie mir vernoh hän isch es diä Outdoorstadt schlechthi.
    Do chunt jede Adrenalinjunkie uf sinni Koste. Vo Bungeejumping, über Paragliding bis hi zu Canyoning. Eifach die volli Bandbreiti😆
    Mir hän näbst dr Winetour no 2 Hikes und zum Schluss no ä 1h Jetboottour🤩 gmacht.
    Die fünf Däg Queenstown hän sich uf jedefall mega glohnt wo mir ä grosse Teil vo dr Zyt mit mä super tolle unkomplizierte schwiizer Pärli hän dörfe verbringe. Näbst em guete Ässe(vorallem dr Ferburger- wer kennt dr beriehmti burger nid❤️) und dä viele coole Bars isch eifach au die unglaublichi Landschaft überwältigend.
    Uns hets uf jedefall extrem guet gfalle.
    Next stop TeAnau.

• Te Anau-Kaka Point-Dunedin

21 Januari 2024, New Zealand ⋅ 🌬 19 °C

Noch däm mir gege Mittag in TeAnau acho sinn hän mir uns bereits wieder ä Hike in ahgriff gno.🥾
    Bim Lake Marian Track ahcho sin mir bim ustiege bereits vo dä Sandflies empfange worde. 🪰Diä lestigä Fliege biissä und hinterlöhn sehr unahgnähmi juckendi Schwelligä.
    So lang mä in Bewegig bliebt isch alles kei Thema aber chum bliebt mä stoh falle sie über ein här.🙈
    D Wanderig mit mä erfrischendä Sprung in den Bärgsee isch trotzdäm ä Traum gsi.😍
    Aber eigentlich sinn mir jo wäg mä andere Grund uf TeAnau gfahre und zwar wäg dä nahegligende Milford Sounds. ⛰️Dää Spot in Neuseeland wo mä mues gseh ha.
    Am nägschte Dag isch es den sowiet gsi.
    Bi für die Gegend sehr guetem Wätter(die meiste Rägedäg vo dr Wält) sinn mir mit voller vorfreuit dörtane gfahre und hän 2h Bootsfahrt gmacht.🛥️
    Eifach nur grandios durch die bis zu 1000m hoche Felswänd vo däm Fjord z schippere und die fenomenale Wässerfäll und Fauna dörfe z gniesse.
    Uf dr Rügfahrt hän mir no s Glück ka die fräche Keas z seh wo sich nid scheuä bi dä Lüt s Auto in beschlag z neh.
    Am Dag druf hän mir ä kleinä Hike gmacht(am ä Fluss wä ä Teil vo Herr der Ringe dreit worde isch).
    Zum Abschluss in TeAnau hän mir dr Dag
    mit unserem Schwyzer Reisepärli bi mä feinä Risotto und ei zwei Gläser Wii usklinge loh.🍷
    Am nägschte Morge hän mir uns uf dr Wäg nach Kaka Point gmacht um dört die wunderschöne Cathedral Caves und dr Nuggets Point go ahzluege. Au das isch eifach amazing gsi.❤️
    Noch äre sehr verrägnete Nacht hets uns den witer an dr Ostküste nach Dunedin zoge wo mir dr bekannti Tunnelbeach agluegt hän.
    Dr zweiti Dag in Dunedin hän mir verbrocht mit mä schöne Morgespaziergang, dr Besichtigung vo dr Baldwin Street(isch im Guinnessbuch di steilsti Stross vo dr Wält), ä windy Strandnomittag und mä schöne Abschluss im Hafestädli mit mä feinä Znacht.🍽️🍛
    Morn fahre mir zum unserem zweitletschte Ort bevor denn die wunderschöni Reis z Änd goht❤️🥲

• Geraldine-Christchurch

25 Januari 2024, New Zealand ⋅ 🌬 18 °C

Uf em Wäg nach Geraldine hän mir no d Boulders Beach besichtigt. Wie die Kugelstei entstande sin isch bis hüt nid wirklich klärt. Die grösste hän ä Durchmesser vo bis zu 2m. Mir sin us em stuune nüm use cho.😯
    In Geraldine acho het leider nur dr Camping chöne punkte. De isch drfür gewaltig gsi.😍S Städli isch sehr überschaubar und het usser ä Sportsbar nid wirklich was z biete.🍻
    Am Tag druf isch eigentlich dä letschti Hike vo unsere Ferie bim Lake Tekapo plant gsi. Doch leider het uns s Wätter ä Strich durch d Rächnig gmacht. 🌧️
    Ufgrund vo däm hän mir viel Zyt im Camper mit Läse, Spiele und Netflix verbrocht. 📓
    Somit isch d Vorfreuit uf Christchurch no viel grösser worde.😁
    Am nögschte Morge hän mir denn dr Camper ready für d Abgob gmacht. Mit mä weinende aber au mä lachenede Aug sinn mir den die restliche 2h zu Lucky Rentals gfahre und hän während däm d Ferie Revue passiere loh.😍😢
    Mir beidi sin uns absolut einig das unseri Erwartige voll übertroffe worde sin und mir no nie so nä abwächsligriichs und wunderschöns Land hän dörfe berreise.😻
    Doch no isch nid Schluss.
    In volle Züg gniesse mir no die 2 Däg in Christchurch und sugge no die letschte Ihdrück uff.
    Ei Highlight isch uns aber no so richtig in Schoss gfalle. Durch unseri Taxifahrerin hän mir erfahre das Foo Fighters ä Konzärt gäbe. Uf dränge vo dr Mischi😜 hän mir uns am Obe ins Taxi gsetzt und sin zum Stadion gfahre in dr Hoffnig no ä Ticket chönne z ergattere. S Glück isch uns hold gsi und mir hän no ä sensatiolle Abschluss in Nz becho. 🎶
    Uf däm Wäg wän mir uns bi allne bedanke wo unseri Reis mitverfolgt hän und hoffe mir hän euch au immer wieder äs Lache und Freuit ins Gsicht chöne zaubere.
    Bi uns gits no ä kurze Zwüschestopp in Indonesie bis mir am 31.01. wieder in Züri lande.
    Somit isch das unsere letschte Footprint gsi.👋👋
    Mir freuie uns uf euch😍