- Visa resan
- Lägg till bucket listanTa bort från bucket listan
- Dela
- Dag 7
- lördag 16 augusti 2025 19:11
- ☁️ 27 °C
- Höjd över havet: 402 m
ItalienCisternino40°44’31” N 17°25’36” E
7. den: Cisternino

Zaciatok dna uz klasicky - pocas ranajok slnko, po nich uz nie. Aj tak more, lehatka … a kupodivu na vyse hodinu vyzliezlo pred obedom slnko. Po obede je opat fuc, nakoniec aj trochu dazda (na mna padlo asi 7 kvapiek). Neskor poobede ale asi uz aj slnko vytriezvelo po Ferragosto oslavach a konecne je vonku. Tak sme si to uzivali az do siestej. O pol siedmej vyrazame na dnesny vylet smer Cistornino. Je to jedna z “I borghi più belli d'Italia”. Zhodou okolnosti maju prave dnes fest. Vsade kopec ludi, zabava, zije to. Historicke centrum krasne, velkostou akurat na vecerne smejdenie - da sa cele prejst za hodinu. Krasne uzke biele ulicky, super atmosfera. Presli sme Piazza Vittorio Emanuele s hodinovou vezou, Chiesa Madre, Torre Grande, krasne vyhlady z Belveder vyhliadky na cele udolie, trulli, olivove haje a mestske zahrady (Villa Comunale). Na jedlo sme uz vopred mali vybrany zazitok typicky pre Cisternino - ich Formelli Pronti, teda masiarstva, kde si vyberies maso a oni ti ho hned ugriluju. Vybrali sme si masiarstvo Arrosteria del Vicoletto a zvolili viacero druhov “bombette” (plnene bravcove rolky), 2x roznu salsicciu (klobasky) a este kare kotletu. K tomu este nakladanu zeleninu a na zapitie Primitivo di Manduria. Masko nam nosili postupne a opat sme sa divili, ze sme neodhadli nase sily a prehnali to. Ani sme to nedali, museli nam zvysok jedla zabalit. Ked sme uz zaplatili a odchadzali, vsimli sme si, ze pri jednom stole reklamuju, ze ani po hodine nedostali svojich 8ks bombette … a vtedy nam zaplo a rychla spontanna psychologicka auto-regresna terapia nam potvrdila, ze nam omylom doniesli aj ich objednavku. Ale vsetko teda dobre dopadlo - my sme vlastne uplne spravne odhadli nase sily a objednali OK a aj tym uboziakom spravili novych 8x bombette. Este sme potom pozreli kusok jazzoveho koncertu, dokoncili spacirku po Centro Storico, nakukli do zopar obchodov, ponachadzali super pivarnicky a vinarnicky s atmosferou a presne o desiatej sme vyrazali na cestu spat. Len co sme sadli do auta, spustil sa dazd, takze perfektny timing. Na izbe pivecko od smadu, prosecko od chuti, knizka do pohody … ale ved toto uz poznate :) Dobru noc.Läs mer
Jedine na strechu Audiny 😁
Že najlepší výklad!