- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 13
- Friday, August 22, 2025 at 1:44 PM
- ⛅ 23 °C
- Altitude: 330 m
ItalyValdobbiadene45°54’3” N 12°1’12” E
13. den: Prosecco day

Dnes je den P (teda nas Prosecco day). Po vcerajsej ceste vstavame relativne skoro, uz o 10-tej mame dohodnute stretnutie s Elisabettou v ich novom Agroturismo Pra’Dell’Ort (https://agriturismopradellort.it/) - otvorili teraz v maji, maju 9 izieb, bazen, sauny, solarko, maly vinohrad … vyzera to super a bude to idealne miesto na nejake nase prosecco tour na jesen/jar. Odtial sme zamierili rovno do ich vinarstva Gemin a zahajili nakupy prosecca. Okrem dalsieho Ruggeri (povinna jazda - som clenom ich klubu) uz vsetky ostatne boli pre nas novinky - presne podla nasho planu. V praxi to vyzeralo tak, ze sme sa nahodne vozili autom a vymetali pre nas nove vinarstva, ktore sme stretli cestou. A tam sme objavili Le Bertole (tu sme dostali aj jednu proseccko ako darcek), Fasol Menin (tu sme stretli bratov z Ceska na velkom nakupe), Col de Roer (mali zavrete, ale majitel ochotne odbehol od obeda a venoval sa nam), Tanore (tu mali vacsinu DOCG prosecciek aj bez nalepiek - vzhladom na pocet zakupenych DOCG licencii - tie iste vina v uplne inych cenovych relaciach), Col Vetoraz (krasna vyhliadka a oproti super krasny stylovy kopcek s Osteriou Senz’Oste - uchvatne), BLS - Benotto Luigino Spumanti (vyborne proseccko za super cenu - cely karton za 44,11€ - napriklad Cartizze za 10 vs 20 s nalepkou), Roccat (tu sme stretli nakupovat Madarov, ktori miluju Bratislavu a hlavne Miletič market), Torre Zecchei (starsi majitel, len po taliansky a vsetko som musel ochutnavat) a nakonie Mionetto (ano, DOC verziu urcite poznate z Kauflandu - ale DOCG verzie mnam). Ranajky sme dnes nestihli a ochutnavky sme prelozili obedom v nasej oblubenej Osterii Alla Terrazza (dali sme Piatto salumi e formaggi a pani M Tagliolini al tonno fresco e pomodoro a ja Polpette cacio e pepe con maionese alla senape antica). Suma sumarum sme nakupili 18 kartonov, cize 108 flias prosecca (okrem tych z prveho dna - to boli dva kartony na dovolenku, z ktorych sme jedno darovali a jedno nam ostalo). Z Puglie si este nesieme 2 kartony vinka (bianco, rosso aj rosato z nasich obedov). Takze nalodenie do auta bude zajtra rano vcelku zabavne. Unaveni po celodennom nakupovani (a ochutnavani) sme na veceru vybrali nasu overenu pizzeriu Secc8 - vyber padol na Porchettu pani M a ja Piccante. Zapili sme piveckom (Leffe a Lowen) a hajde spat.Read more