• 1. deň: BA-Vald

July 5 in Italy ⋅ ⛅ 29 °C

Planovany (mnou) odchod o 09:00-09:15 hod na vytuzenu dovolenku do APÚLIE v nedelu 05. jula sme zrealizovali presne o 10:48 hod z Piccolo Mercato.
    Akoze plny kufor veci pre dve dospele osoby🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️My uz nemozeme chodit na dovolenku ✈️, lebo by sme sa nevedeli zbalit
    Cesta Rakuskom plynula a v pohode, len jedna obcerstvovacia zastavka.
    Po prechode hranic do ITA nas privital dazd, ake osviezujuce💧💧💧
    V poslednej cca 1/5 cesty prestala fungovat navigacia v aute na vysuvacom paneli, Marcel šilhal okom na mobil na nabijacke. Do toho burka s 2 krupami na kapotu, 19 stupnov, huraa dovolenka⛱️🌞👙🏖️
    Ale!!!!pozitivny prvok: konecne zafungovalo Tele…zariadenie (po 2 rokoch) a M si štrádal autom na mytnici do pruhu s T a len sme tak presvistali ako domaci Eduardo a Georgina🇮🇹🇮🇹🇮🇹 (platba priamo z kreditky)
    Prichod do Valdobbiadene 17:47 hod. V chodbe nas cakali dorucene dve krabice 🥂od Col de Roèr (berieme na juh na dovolenku).
    Vecera o 19:30 hod v Fasol Menin Al Toro Bistró (novovybudovana restauracia pri vinarstve, povodne priestory z 1763)
    0. Pozornost podniku:
    Dobrutka= schinzot (popis na obrazku)
    Focaccia (pozor, drzte si 👒👒👒 : málo slaná a slabo vychutena v porovnani s focacciou zo Sasinkovej)
    1. Predjedlá
    Hovadzi tatarak (fantasticky)
    Carpaccio (teľacie) (este fantastickejsie)
    2. Hlavne jedla
    Ja- raviola (1 ks) plnena ricottou a herbs a so syrovymi chipsami
    MZ- burger (vyborna zemla z kukuricnej muky), k tomu pecene zemiaky a pozor jahodovy kecup (zaujimave🤔)
    K tomu sme si dali ich prosecco extra dry
    Kavu sme odmietli, sharovali sme dezet tiramisu (so silnou chutou a vonou kavy🤷🏻‍♀️- snad zaspim).
    Na izbe trochu⚽️ a zajtra hura cesta do nasej izby v Torre Canne
    Poznamka:
    Blog pisem JaMajka
    Nedavam linky, fotky typu FF (first fit, bez upravy),
    bez Monkovej cenzury (asi bude dost komentov😀😀😀)