• Reisverhaal vrijdag 17 april

April 17 in Vietnam ⋅ ☀️ 35 °C

Vandaag weer op om 6 uur en een transferdag. Van de zotte stad naar het kleine dorp Cát Tiên.

Om 7 uur ne grab en ook nu alweer èèn grote verkeerschaos. Om 7:50 kom ik aan bij een wat afgelegen busstation waar de bussen naar afgelegen plaatsen vertrekken. Ik hoop in de eerste plaats vandaag een bus te hebben en liefst voor de middag want op de boeking apps/sites voor bussen kan je deze route niet boeken.
    Ik ga naar het ticket office en laat mijn bestemming zien op mijne phone. Ik wordt direct doorverwezen naar ne jonge gast die me meeneemt naar de bussen en mij op de juiste bus zet. Ticket kopen niet nodig blijkbaar en we vertrekken direct. Betaling is wel later op de bus geregeld natuurlijk, 4,8€ voor 150km).
    Op deze bus (een gewone, geen sleeper bus) enkel Vietnamese mensen en we stoppen meermaals nog in de stad om mensen op te pikken.
    Na 1 uur hebben we al 25 kilometer afgelegd, nog 125 te gaan.
    Op deze manier zie je wel hoe groot de stad eigenlijk is, er komt er geen einde aan. De eerste 100 kilometer is het èèn groot lintbebouwing verhaal.
    Een zekerheid op zulke bussen is de plaspauze onderweg, wel snel, snel allemaal naar de wc en terug de bus in.
    Op het laatste van de rit begin ik minder bebouwing en meer groen te zien. De bus raast redelijk snel door, 60/u door een heel smalle dorpskern schat ik. Ook in èèn keer inhalen van scooters met daarvoor 2 auto's en daarvoor ne camion is voor deze driver geen probleem, het zijn dan ook professionals he. 🙏🏻

Uiteindelijk veilig aangekomen in het dorpje en ik wordt netjes afgezet nabij de lodge waar ik verblijf. Klinkt goed hè lodge, maar het is wel een budget lodge, 14€ per nacht maar met zicht op de rivier, met frigo en airco; good deal!

Ik pak weer uit en ga iets drinken in het restaurantje van de lodge en kom in gesprek met Luan, de 35 jarige zoon van de baas. Hij spreekt zeer goed Engels en maakt mij wat wegwijs over de streek hier. Er is snel ne klik, dat hebt ge soms met mensen en al snel gaan de gesprekken over politiek, werk, burn-out (hij heeft ook èèn gehad), enz. Die Luan die gaat voor mij alles kunnen fixen, dat weet ik nu al.

Daarna snel slapen want morgen vroeg op om het National Park te bezoeken.